Volvo draait op Itanium2

Hewlett-Packard heeft autofabrikant Volvo aan de haak geslagen als Itanium2-gebruiker. Dochteronderneming Volvo IT schakelt over op een cluster Itanium2-servers voor zijn bedrijfskritische SAP-installatie.

Volvo draait namelijk sinds midden jaren negentig in toenemende mate op de bedrijfsautomatiseringssoftware van het Duitse SAP. Zo is sinds 1997 het zelfontwikkelde Common Financial Solution geïmplementeerd op SAP. Die financiële applicatie was twee jaar in ontwikkeling. Sinds 2001 is een nieuw erp-onderdeel voor bus-productie (Bus Master) in gebruik. Deze SAP-implementatie was ook twee jaar in de maak en is afgeleid van de eerste versie die in 1998 is geïnstalleerd. De hele SAP-installatie is verbonden met diverse andere, soms legacy-, systemen.
Het nieuwe cluster waar SAP op draait, bestaat uit HP Integrity rx8620-computers met als besturingssysteem Unix-variant HP-UX 11i. De installatie wordt geplaatst in het datacentrum van Volvo in diens wereldwijde hoofdkwartier te Gothenberg (Zweden). Leverancier HP heeft de configuratie opgesteld, op basis van de gebruikseisen en toekomstwensen van Volvo IT, en getest in zijn oplossingencentrum in Duitsland. De it-dochter van de autofabrikant wou niet alleen bezuinigen op hardware voor het huidige gebruik, maar tegelijkertijd ook extra capaciteit en schaalbaarheid voor de toekomst.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.