Managed hosting door True

Case study

Corio vereenvoudigt business continuity-plan met Double-Take Software

Het Alexandrium in Rotterdam, Hoog Catharijne in Utrecht; zomaar twee winkelcentra waarvan Corio de complete exploitatie in handen heeft. In zes landen beheert en exploiteert het bedrijf winkelcentra, kantoren en bedrijfsruimten. Als beursgenoteerde onderneming stelt het bedrijf strenge kwaliteitseisen aan zijn IT-omgeving wat zich vertaalt in hoge beschikbaarheidseisen. Daarom wilde Corio de totale automatisering centraal aansturen vanuit zijn hoofdvestiging in Utrecht om overzicht te houden op het functioneren van zijn IT-structuur.

Corio heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Turkije en binnenkort in Bulgarije. Behalve dat de onderneming ondervond dat het per land aansturen van de IT-omgeving geen wenselijke situatie is voor de business continuity, wilde het bedrijf ook af van de verouderde backup-oplossing waarbij een derde partij de backup-tapes inspoelde en beheerde. Daarnaast heeft niet ieder land waar Corio opereert voldoende resources om een volledig operationeel IT-team te hebben.

Stabiliteit

Corio ging hierom drie jaar geleden op zoek naar een oplossing waarbij realtime datareplicatie en applicatie-recovery vanuit één centraal punt aangestuurd konden worden en minimale downtime van de servers gewaarborgd was. Toentertijd waren er nog niet veel spelers op deze markt. Charles Moeling, Manager Infrastructure bij Corio, kwam bij een eerdere werkgever in aanraking met Double-Take Software en was onder de indruk van de stabiliteit van deze applicatie. "Toen wij nog gebruik maakten van tapes duurde het bij uitval van één van de servers bijna 72 uur voordat de data overgeheveld was naar een nieuwe omgeving. Behalve dat dit veel geld kostte, hadden we daarbij niet eens de garantie dat we alle gegevens terug konden halen. Double-Take Software daarentegen garandeert dat 99,99 procent van de data hersteld kan worden". Bij herhaaldelijk testen bleek de software deze claim waar te kunnen maken. "Ik werd positief verrast door de eenvoudige invoering en stabiliteit van de software."

Human interface

Corio heeft op haar 15 servers Double-Take software 4.4.2 geïmplementeerd waardoor alle applicaties en data gerepliceerd en -recovered worden naar de 15 back-up servers. Alle servers worden 24 uur per dag gemonitord. Door een technisch trucje worden ook de data van de virtuele servers gerepliceerd. Het is mogelijk om het overschakelen en terugschakelen door Double-Take automatisch te laten regelen, maar bij Corio worden deze handelingen nog steeds door mensenhanden gedaan. Moeling stelt: "Op deze manier hebben we nog een stukje human interface. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) staat toe dat beursgenoteerde ondernemingen enige downtime hebben en met een maximale downtime van anderhalf uur zitten we ruim binnen de gesteld eis. We zijn dus voldoende operationeel voor de beurs en onze aandeelhouders."

Negentig procent van de servers bij Corio is Windows-based en wordt gerepliceerd door Double-Take Software. De overige 10 procent is Unix Oracle-based en wordt synchroon gerepliceerd door HAS. "Met het HAS-principe kan enkel data worden gerepliceerd en geen servers. Toen we enkele jaren geleden de Double-Take Software installeerden was het nog niet beschikbaar voor een Unix-omgeving. Het kost met HAS meer stappen en tijd om over te schakelen naar de back-up-server, maar het systeem draait al negen jaar vlekkeloos. Als in de toekomst echter blijkt dat HAS niet meer voldoet en Double-Take heeft een alternatief, dan zullen we dat zeker overwegen."

Kwaliteitsverbetering

De Double-Take Software-oplossing voor realtime data replicatie en applicatie recovery draait inmiddels bijna drie jaar en Corio merkt een enorme kwaliteitsverbetering. "We hebben letterlijk veel meer teruggekregen voor veel minder geld. Eerst konden we dertig procent van onze data en applicaties terughalen na 72 uur. Nu recoveren we honderd procent van de gegevens na dertig minuten. De software is eenvoudig met een cd-rom te installeren en vergt geen onderhoud. We hebben de keuze gemaakt de failover zelf te doen, maar Double-Take controleert zelf ook als bijvoorbeeld de replicatie te traag verloopt."

Corio is zeer tevreden met de keuze voor Double-Take Software. "Het handhaven van ons business continuity-plan is heel eenvoudig geworden, omdat we volledig kunnen vertrouwen op de continuiteit van onze IT-omgeving. De tapes werden bijvoorbeeld ieder jaar getest. Dit hebben we in totaal negen keer gedaan en geen enkele test is zonder problemen verlopen. We draaien nu twee jaar en onze eerste test verliep vlekkeloos. Momenteel zijn we bezig met de tweede en ook deze heeft tot nu toe een score van 100 procent. Daarnaast word je niet doodgegooid met allerlei updates waardoor het systeembeheer eenvoudig is en geen onderhoud behoeft. De IT-omgeving van Corio draait inmiddels al drie jaar op Double-Take Software 4.4.2. Bij een nieuwe versie wegen we goed af wat voor ons de meerwaarde ervan is, maar het staat wel als een paal boven water dat we Double-Take Software blijven gebruiken voor de replicatie en reocvery van onze data, applicaties en servers", stelt Moeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.