SecureLink bouwt netwerkinfrastructuur Ziggo Dome

SecureLink realiseert in de Ziggo Dome concerthal, gelegen tussen de Amsterdam ArenA en de Villa ArenA, een netwerkinfrastructuur met een redundant uitgevoerde Juniper Networks Core switch en uplinks naar het datacenter door middel van twee onafhankelijke 10 Gbps glasvezels. Daarnaast zijn er dertig Juniper switches en twintig patchkasten door het gebouw verspreid die onderling verbonden zijn met single-mode glasvezel.

De Ziggo Dome biedt ruimte aan zeventienduizend mensen en valt op door de grote reclame- en videodisplays rondom de Dome. Binnen het gebouw zijn twaalfhonderd netwerkaansluitpunten opgenomen. Deze zijn vooral bedoeld om de evenementen te kunnen faciliteren. De eigen organisatie gebruikt de infrastructuur onder meer voor de kassa’s, muntautomaten, camera’s, telefonie en Wi-Fi voor zowel medewerkers als bezoekers. Daarnaast brengen de grote artiesten vaak een crew van honderden mensen met zich mee, die ook allemaal voorzien dienen te worden van netwerktoegang.

Voor de Ziggo Dome is flexibiliteit een belangrijke reden om met SecureLink in zee te gaan. Naast flexibiliteit krijgt de Ziggo Dome met SecureLink betrokkenheid en vaste contactpersonen die bekend zijn met de infrastructuur. Tijdens concerten heeft de Ziggo Dome het hoogste serviceniveau nodig, maar op andere momenten is juist basisondersteuning voldoende.

'SecureLink heeft ons een maatwerkovereenkomst aangeboden, zodat wij tegen een gunstig tarief steeds het juiste serviceniveau hebben,' aldus Peter Kort, it-manager Ziggo Dome.

'De Ziggo Dome heeft een moderne en innovatieve uitstraling', vertelt Marco Barkmeijer van SecureLink. 'Bovendien is het uitzonderlijk dat wij er met zo’n bijzondere infrastructuur vanaf de nieuwbouw al bij kunnen zijn. Vanaf de request for proposal hebben wij gezamenlijk toegewerkt naar een ontwerp met de beste prijs/kwaliteitverhouding om uiteindelijk een flexibele, schaalbare en efficiënte netwerkinfrastructuur te kunnen implementeren.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-25T09:53:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.