Managed hosting door True

Oracle lijkt niet opgewassen tegen megaproject ABN/Amro

 

Het project ter automatisering van het wereldwijde betalingsverkeer van de ABN/Amro lijkt Oracle door de vingers te glippen.

Volgens goed geïnformeerde bronnen zouden andere bedrijven weer kunnen inschrijven op het project van 500 miljoen gulden. Daarmee is Baan, dat in juli 1997 nog achter het net viste, opnieuw in de race. Gebrek aan expertise binnen de bankwereld zou de belangrijkste reden zijn dat Oracle zijn rol als hoofdaannemer niet kan waarmaken.
"De ABN/Amro heeft al honderd Oracle-consultants teruggestuurd", aldus een zegsman. Albert Bokma, algemeen directeur van Oracle in Nederland en met goede contacten binnen ABN/Amro, zou het project grotendeels op persoonlijke titel hebben binnengesleept. De bank zou daarbij te weinig hebben gekeken naar hetgeen Oracle te bieden heeft in een bancaire omgeving. Ook Oracle-consultants uit de Verenigde Staten hebben het project niet vlot kunnen trekken. Oracle weigert elk commentaar.

Te hoog gegrepen

Afgelopen zomer, toen bekend werd dat Oracle het GTS-project (Global Transaction System) in zijn favoriete rol van hoofdaannemer zou gaan uitvoeren bij de ABN/Amro, veronderstelden beide partijen in het najaar van 1997 details bekend te kunnen maken. Oracle lijkt teveel hooi op zijn vork te hebben genomen. "Dit is typisch zo'n project dat veel te ambitieus is", meldt een andere bron. Het projectmanagement van deze enorme klus, in een relatief onbekende omgeving, is voor Oracle te hoog gegrepen. Volgens een woordvoerder van de ABN/Amro is de complexiteit en de omvang van het project de reden van het uitblijven van duidelijkheid. "Er is geen sprake van een exodus van Oracle-consultants en de gesprekken met Oracle blijven voortduren." Ook ontkent de bank dat Baan weer in the picture is als hoofdaannemer. Binnen Baan doen echter geruchten de ronde die wel degelijk wijzen op nieuwe kansen voor de Barneveldse softwareproducent.   RV
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1429112). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×