Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Welten sluit beheercontract met Valid

Welten heeft met het uitbesteden van de ict-infrastructuur zijn activiteiten volledig geprofessionaliseerd. De beschikbaarheid, kwaliteit en capaciteit van de ict-infrastructuur zijn door Valids dienstverlening optimaal geborgd. Het beheer wordt professioneel uitgevoerd en Welten profiteert van de schaalvoordelen en expertise van Valid.

Afgelopen zomer sloot Welten een beheercontract met Valid. Welten is marktleider
in het op interim-basis beschikbaar stellen van financieel specialisten voor banken,
verzekeraars en pensioenfondsen. Daarnaast verzorgt en ontwikkelt Welten
opleidingen voor de financiële sector. Vanuit het nabij Eindhoven gelegen Vessem
werkt Welten al bijna twintig jaar voor gerenommeerde opdrachtgevers.

Ict is voor Welten geen core business, maar ze wil wel beschikken over een optimale ict. De kwaliteit van dienstverlening op het gebied van continuïteit, expertise en tijdigheid waren de belangrijkste aandachtspunten voor verbetering. Daarom koos Welten er afgelopen zomer voor het beheer van deict- infrastructuur uit te besteden aan Valid. Eindgebruikers zullen nog steeds geholpen worden door hun vertrouwde collega’s van ict.

Om de nadelen van een big bang scenario te vermijden, is gekozen voor een gefaseerde aanpak van deze transitie. 'Wat Welten wil op het gebied van ict is nachtrust. We zijn ervan overtuigd dat we deze krijgen bij Valid', aldus Teamleider ICT Léon Mutsaers.

Vanwege de kennis, ervaring en de pragmatische en professionele aanpak van Valid ziet Welten de samenwerking vol vertrouwen tegemoet. De lokale aanwezigheid in de regio Eindhoven was voor Welten een prettige bijkomstigheid, maar het was vooral de cultural fit die doorslaggevend was voor Welten in diens keuze voor Valid. 'We hadden Valid al een paar keer op projecten ingezet en dat is ons goed bevallen', vertelt Mutsaers.

Medio september startte de eerste fase van de transitie. Per 1 november heeft Valid de verantwoordelijkheid over het beheer en support van de server, storage en database
infrastructuur, inclusief de back-up/restore dienstverlening van Welten.

Valid voerde volgens het standaard draaiboek zonder problemen de transitie in zes weken tijd uit, waardoor de overgang soepel is verlopen. Het standaard transitieplan van Valid is er op gericht om in een zo kort mogelijke tijd een transitie te realiseren, waarbij de kwalitatieve en kwantitatieve beheer- en supportafspraken met de opdrachtgever vanaf dag één gewaarborgd zijn.

Het transitieplan wordt door ervaren Valid medewerkers uitgevoerd. Zij borgen de processen, werkinstructies, beheerdocumentatie, sla- en kpi-afspraken en uiteraard de
benodigde gedetailleerde technische kennis van de te beheren ict-infrastructuur.

Vanuit het remote beheercentrum in Eindhoven bewaakt Valid 24/7 de infrastructuur van Welten. Bovendien voert Valid preventief en zo nodig correctief onderhoud uit op de systemen van Welten, waardoor deze zich beter kan focussen op de toenemende vraag naar innovatie vanuit de business.

Welten heeft met het uitbesteden van de ict-infrastructuur zijn activiteiten volledig geprofessionaliseerd. De beschikbaarheid, kwaliteit en capaciteit van de ict-infrastructuur zijn door Valids dienstverlening optimaal geborgd. Het beheer wordt professioneel uitgevoerd en Welten profiteert van de schaalvoordelen en expertise van Valid. Welten en Valid werken nu samen aan een vervolgscenario voor het optimaal inrichten, beheren en ondersteunen van de ict-infrastructuur, passend bij de dynamiek van Welten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi persbericht, maar uhm...

Als ik naar de laatste alinea kijk (en deze ten opzichte van het artikel omdraai) staat er volgens mij:

(Het beheer van) de ICT-infrastructuur moet nog worden geoptimaliseerd en toegespitst op de dynamiek van Welten, maar de beschikbaarheid, kwaliteit en capaciteit van diezelfde infrastructuur is al wel optimaal geborgd.

Optimaal voor wie dan? Is het dan wel kosten verantwoord om daar nog een "extra" opti(e?)male slag over heen te doen?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-02T08:30:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.