Vervanging financiële administratie Eindhoven vergt zeven jaar

Gemeente rekent op nieuw systeem

Dit artikel delen:

De applicaties voor de gemeentelijke financiële administratie zijn sterk verouderd, stelde Eindhoven eind 1991 vast. Het moest zeven jaar duren voor daar verandering in kwam. Maar met het Eindhovens Financieel Informatie Systeem (Efis), dat begin 1999 gemeentebreed operationeel moet zijn, is de vijfde gemeente van het land dan ook weer geheel bij de tijd. Een moeizaam traject, waarin een ordinair persartikel nog een sleutelrol blijkt te hebben gespeeld.

Dat journalisten de achterkant van advertenties volschrijven en dat daarmee in een gunstig geval de vis wordt ingepakt, noopt hen tot bescheidenheid over de invloed van hun bezigheden. Maar soms is het anders. Emile Bijnen weet nog precies de datum te noemen, waarop Computable het bericht bracht dat de modernisering van Eindhovens financiële administratie uit de impasse zou leiden, waarin zij onmiskenbaar was terechtgekomen (27 september 1996: 'Geheim project leidt tot financieel pakket'). Toen had de gemeente er al vijf jaar van zoeken en hopen opzitten.

 


De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-14T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.