Tot de assen in het digitale modderpad (Mark Plekker)

Dit artikel delen:

De overheid zal het komende jaar weinig doen aan de bevordering van Internet in Nederland. Het Millennium-probleem heeft momenteel absolute voorrang, zo blijkt uit het rapport 'Herijking van het Nationaal Actieplan Elektronische Snelweg'.

Hoofdconclusie moet zijn dat het streven van vier jaar geleden om Nederland een promintente rol te laten spelen op de digitale snelweg is mislukt. Minister Wijers is duidelijk te ambitieus geweest. Nederland loopt aardig in de pas met de rest van Europa, maar heeft zeker geen voorsprong genomen. Scandinavië ligt zelfs een stuk voorop, terwijl het verschil met de Verenigde Staten nog groter is.
Het kabinet komt in de nieuwe nota Herijking niet verder dan nog meer rapporten in het vooruitzicht te stellen. Concrete maatregelen van enige substantie ontbreken.
Als voornaamste reden geeft de minister op dat het Millennium-probleem alle prioriteit heeft. Het is een beetje flauw dat het kabinet zich hier achter verschuilt. Hangende de oplossing voor het Millennium-probleem hadden best concrete projecten kunnen worden aangekondigd, temeer daar het doorgaans toch wel een of twee jaar duurt voordat deze ten uitvoer kunnen worden gebracht.
Politiek bestaat er geen verdeeldheid over de wenselijkheid innovaties in deze sector te stimuleren.
Het wordt tijd dat minister Wijers niet langer allerlei adviesbureaus aan het werk zet om dikke rapporten te schrijven, maar zelf op zijn ministerie de kennis vergaart om snel een effectief beleid te kunnen ontwikkelen. Alleen zo kan de Nederlandse economie het digitale modderpad snel verlaten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-17T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.