Managed hosting door True

Dijkstal geeft Raet zijn congé

 

Minister Dijkstal van Binnenlandse Zaken heeft Raet de laan uitgestuurd. Het nieuwe salarissysteem dat het automatiseringsbedrijf zou opzetten voor de 225.000 rijksambtenaren en universiteitsmedewerkers is volledig mislukt. Dat schrijft De Financiële Telegraaf.

Het salarissysteem had op 1 februari van dit jaar klaar moeten zijn. Er was een bedrag van 17,5 miljoen gulden voor uitgetrokken. In mei vorig jaar al bleek, na onderzoek van Kpmg, dat een deel van het systeem niet goed werkte. Volgens Raet zijn sinds de start van het project in 1996 omvang en complexiteit sterk toegenomen. Daarbij beweert het bedrijf te weinig informatie te hebben gekregen over wet- en regelgeving. Toen er discussie over het project ontstond is een geschillencommissie onder leiding van professor Theo Mulder ingeschakeld. Die constateerde in een advies van 10 maart dit jaar dat doorgaan tot "onaanvaardbare risico's" zou hebben geleid.
Dijkstal wilde niet het risico lopen dat het nieuwe salarissysteem bij de eeuwwisseling op een chaos zou uitdraaien en heeft het contract eenzijdig ontbonden. Voorts zoekt de landsadvocaat uit of de schade op Raet te verhalen is. Onderzoeksbureau Berenschot stelde een noodscenario op voor de afhandeling van de salarisbetalingen. Ook heeft Dijkstal tien miljoen gulden uitgetrokken om het bestaande systeem millennium-bestendig te laten maken.   RS
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1397519). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×