Managed hosting door True

Case study

Direct toegang tot relevante informatie bij Havenbedrijf Amsterdam

Dit artikel delen:

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam ontwikkelt, exploiteert en beheert namens de gemeente de haven van Amsterdam. Hoofddoel is het stimuleren van de economische bedrijvigheid en werkgelegenheid in de gehele Amsterdamse havenregio.

Zowel voor de internetsite als voor het intranet maakt het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam gebruik van Smartsite. Hierbij is Smartsite dusdanig ingericht, dat de bezoeker vanaf de homepage direct toegang heeft tot de meest relevante informatie.

Personalisatie

Het intranet is dusdanig ingericht, dat deze fungeert als een persoonlijke portal. Omdat iedere bezoeker uniek is, is het onmogelijk om een portalpagina generiek in te richten. Vandaar dat de medewerkers zelf de mogelijkheid hebben gekregen om te kiezen welke informatieblokken zij in de portalpagina willen hebben. In een soort 'startpagina'-achtige homepage staan de informatieblokken in een matrix gerangschikt. Op een configuratiepagina kan de bezoeker per cel van de matrix kiezen welk informatieblok daar wordt getoond. Op deze wijze kan iedere bezoeker snel bij voor die bezoeker relevante informatie komen.

Internetportal

De internetportal biedt de bezoeker snel toegang tot de belangrijke informatiebronnen. In één oogopslag ziet de bezoeker welke schepen in het afgelopen uur zijn aangekomen en vertrokken, de windrichting en windkracht in IJmuiden, de actuele temperatuur in Amsterdam en links naar veelbezochte site-onderdelen. Met een minimale hoeveelheid kliks komt de bezoeker dus snel bij de informatie die hij nodig heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mijn neef bewoont een appartement aan de Silodam en voor deze appartementen ligt een aanvaarconstructie, hiervoor hoeven de eigenaren van deze appartementen geen geen onderhoud te betalen. Ik heb een appartement gekocht in "Het Bordes"te Bolnes aan de Nieuwe Maas. Hiervoor wordt ook een aanvaarconstructie aangelegd,maar de eigenaren van "Het Bordes"worden wel belast met het onderhoud van deze aanvaarconstructie.Vallen deze aanvaarconstructies onder Rijks-Waterstaat en als dat zo is waarom wordt het ene wel belast en de andere niet?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-19T19:19:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.