Case study

RTL Nederland krijgt betere beveiliging tegen lagere kosten

Dit artikel delen:

RTL Nederland is met drie televisiezenders een belangrijke speler in de Nederlandse mediawereld. RTL 4, RTL 5 en RTL 7 amuseren en informeren zeven dagen per week, 24 uur per dag vele kijkers en luisteraars. De zenders van RTL Nederland bieden populaire programma’s als het RTL Nieuws, RTL Boulevard, diverse topfilms en -series. RTL Nederland maakt deel uit van de RTL Group, Europa’s grootste radio-, tv- en productiebedrijf.

RTL Nederland is sterk afhankelijk van digitale communicatie en internet. De informatie-uitwisseling tussen de diverse opnamelocaties en vestigingen, en met de buitenwereld (producenten, nieuwsdiensten, persbureaus) moet betrouwbaar zijn. Voor de beveiliging van de
kantooromgeving en de internetcommunicatie beschikte RTL Nederland over een fiks aantal afzonderlijke firewalls van een A-merk.
"Beheertechnisch leverde deze infrastructuur problemen op. We wilden consolideren en vereenvoudigen, op basis van een helder
architectuurconcept." Dat zegt Rob van Loon, Hoofd Helpdesk en Systeembeheer bij RTL Nederland. Uit beveiligingsoogpunt wilde Van Loon de diverse bestaande verbindingen bundelen en integraal beveiligen tot op applicatieniveau. Ook moest het netwerk gesegmenteerd en gezoneerd worden, met een onderscheid tussen trusted high secure en untrusted open sites met daarmee verband houdende security policies. Met de bestaande systemen was het niet goed doenlijk dit alles te realiseren. Van Loon: "We zagen een beheersnachtmerrie op ons afkomen."

Oplossing

Vaste security-dienstverlener Onsight Solutions ontwierp het architectuurconcept en adviseerde over te stappen op het FortiGate800-platform, een robuuste en zeer gebruikersvriendelijke alles-in-éénoplossing die naast firewalling ook VPN, antivirus, antispam, Intrusion Prevention en URL-filtering biedt. In principe zou één systeem volstaan, maar voor de zekerheid zijn er twee geclusterd om redundancy te realiseren: als een systeem onverhoopt uitvalt, neemt het andere systeem gewoon het werk over. De systemen zijn via fiberverbindingen gekoppeld. Voor reporting en analyse heeft, Onsight Solutions Fortinet's FortiAnalyzerTM geadviseerd, een dedicated appliance die logdata van Fortinet en third party systemen aggregeert. Log records bieden informatie over internetverkeer, events, virussen, aanvallen, Web content en email. Deze informatie kan worden gearchiveerd, gefilterd en doorzocht omwille van compliance en
historische analyse. RTL heeft de adviezen opgevolgd omdat deze voorzagen in een oplossing die gemakkelijker te beheren was en in termen van beveiliging een rijkere functionaliteit bood.

Resultaten

Na een gebruiksperiode van 12 maanden zijn duidelijke resultaten geboekt. De investeringen hebben zichzelf snel terugverdiend. "De beheerslast is aanzienlijk afgenomen. De gebruikersinterface van FortiGate is intuïtief en toegankelijk. Je hoeft geen coderegels in te kloppen om de firewall te configureren. We hebben op basis van uitvoerige rapportage veel beter inzicht in wat er gebeurt. Voorheen moesten we de logfiles van elke afzonderlijke firewall analyseren. Nu hebben we vanaf één console één beeld van wat er speelt," zegt Van Loon. Doordat de loginformatie veel toegankelijker is geworden, kijken de beheerders nauwgezetter en kunnen ze beter hun werk doen. De systeembeheerders monitoren actief op hackingaanvallen en zijn in staat veel sneller te reageren. Van Loon: "Dankzij FortiGate hebben zich praktisch geen security-incidenten meer voorgedaan. We hebben helemaal geen last meer gehad van virussen. Er heerst daardoor veel meer rust op de afdeling systeembeheer."

Over Fortinet

Fortinet is de pionier en marktleidende aanbieder van ASIC-geaccelereerde unified threat management Fortinet is de pionier en marktleidende aanbieder van ASIC-geaccelereerde unified threat management (UTM) security-systemen, die door ondernemingen en service providers worden gebruikt om hun beveiliging te verbeteren terwijl ze hun totale operationele kosten verlagen. De oplossingen van Fortinet zijn vanaf de grond opgebouwd om meervoudige beschermingsniveaus te integreren, inclusief firewall, antivirus, intrusion prevention, VPN, spyware prevention en antispam. De systemen zijn ontworpen om klanten te helpen zich te beschermen tegen zowel meervoudige als blended dreigingen. Dankzij het custom ASIC en unified interface bieden Fortinet-oplossingen geavanceerde beveiligingsfunctionaliteit die opschaalt van remote office toepassingen
naar chassis-gebaseerde oplossingen met geïntegreerd management en reporting. Fortinet-oplossingen hebben wereldwijd meerdere bekroningen gekregen. Bovendien zijn het de enige producten die zesmaal gecertificeerd zijn door de ICSA (firewall, antivirus, IPSec, SSL, IPS, en antispyware).
Fortinet is een private onderneming en is gevestigd in Sunnyvale, Californië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-07T11:42:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.