Eindhoven kiest Safenet voor remote access

Dit artikel delen:

Eindhoven is met circa 220.000 inwoners de vijfde stad van Nederland. Eindhoven en omgeving vormen een van de sterkste economische regio’s in Nederland en goed voor 14 procent van het bruto binnenlands product. 40 procent van alle investeringen in research en development in Nederland wordt gedaan in de regio Eindhoven. De gemeente zocht naar manieren om veilige remote access te bieden aan medewerkers, gecombineerd met meer gebruiksgemak. De keus viel op SafeNet.

Om in te spelen op de behoeften van een groeiende groep mobiele werkers, biedt de gemeente Eindhoven toegang tot e-mail en het bedrijfsnetwerk vanaf remote locaties. Bij het leveren van deze gebruiksvriendelijke eindgebruikersservices kon de gemeente uiteraard geen concessies doen aan data- en systeembeveiliging.

De gemeente gebruikte hardwaretokens als middel voor multifactor authenticatie, zodat niet-geautoriseerde gebruikers geen toegang tot gevoelige data konden krijgen. De organisatie ervoer echter dat het met hardwaretokens moeilijk was om een optimale gebruikerservaring te bieden. Gebruikers moeten hun token altijd bij zich hebben, want anders is toegang tot het bedrijfsnetwerk niet mogelijk. Daarnaast zijn tokens gevoelig voor verlies of beschadiging, wat leidde tot kosten voor de organisatie. Ook vereisen tokens veel administratief werk van het ict-team.

Toen de licenties voor de hardwaretokens afliepen, was er voor het managementteam van de gemeente voldoende aanleiding om naar alternatieven uit te kijken. De gemeente zocht een platform met meer gebruiksgemak gecombineerd met optimale beveiliging. Daarnaast was het cruciaal dat een nieuw authenticatieplatform de bestaande infrastructuur zou ondersteunen.

Safenet Authentication Manager biedt de gemeente Eindhoven een compleet platform voor het beheren van de volledige authenticatielevenscyclus . Het onderscheidt zich door de brede tokenondersteuning, flexibele tokenlicenties, virtualisatieondersteuning en snelheid van installatie. Op dit moment gebruikt de gemeente de Safenet-oplossingen vooral voor beveiligde toegang tot haar portal. Alle medewerkers hebben toegang tot het platform.

Cor Brandenburg, ict-beheerder bij de gemeente Eindhoven: 'Safenet heeft ons geholpen om in te spelen op onze strenge beveiligingspolicies, terwijl onze administratieve kosten en inspanningen afnamen. Met Safenet Authentication Manager hebben we een effectief en efficiënt platform gevonden voor het beheren van verschillende typen tokens. Safenet biedt ons meer flexibiliteit in de manier waarop we de tokenlicenties gebruiken. Verder zijn onze gebruikers tevredener over het gemak van de tokens.' De implementatie van SafeNet Authentication Manager en SafeNet SMS en softwaretokens biedt de gemeente Eindhoven meer gebruiksgemak en hogere medewerkersproductiviteit, efficiënter beheer en hogere kosteneffectiviteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-02T10:46:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.