Managed hosting door True

Erasmus Medisch Centrum volgt moeder en kind

Dit artikel delen:

Het Moeder & Kind Centrum van het Erasmus Medisch Centrum maakt zich hard voor de gezondheid van zowel moeder als kind. Vrouwen die zwanger willen worden en een verhoogde kans hebben op complicaties, worden van top tot teen onderzocht.

Tijdens de zwangerschap worden zowel de moeder als de foetus gecontroleerd en ook op het moment van geboorte tot zelfs jaren daarna worden er allerlei tests uitgevoerd. Al deze gegevens worden op dit moment op diverse locaties verzameld en vastgelegd, waardoor een compleet beeld van de gehele zwangerschap en de ontwikkeling van het kind ontbreekt. Verbanden tussen onderzoeksresultaten voor en tijdens een zwangerschap en een uiteindelijke aandoening van het kind en de ontwikkeling op kinderleeftijd zijn moeilijk of niet te achterhalen. De behoefte aan inzicht in deze verbanden is groot.

Datawarehouse

Ordina VisionWorks heeft voor het Moeder & Kind Centrum een datawarehouse ontwikkeld waarbij zoveel mogelijk relevante gegevens met betrekking tot zwangerschappen en kinderen worden ontsloten. Samen met het centrum is de informatieanalyse uitgevoerd en het beheer wordt door de afdeling Bioinformatie gedaan. Deze afdeling voegt daarnaast op termijn de genetische structuur van patiënten toe, waardoor een schat aan informatie ontstaat die baanbrekend kan zijn voor de medische wetenschap.

De komst van het datawarehouse stelt het Moeder & Kind Centrum in staat om meer en meer kennis op te doen van verbanden tussen onderzoeksresultaten en uiteindelijke aandoeningen bij kinderen. Op termijn kan het centrum patiënten effectiever behandelen en mogelijk zelfs bepaalde aandoeningen voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geachte mevrouw Vujkovic,ik heb van onze docent dhr Madlener gehoord dat u een zeer intressant verhaal hebt gehouden bij ons op school.

Mijn vraag is aan u heeft u ook onderzoek gedaan naar overgewicht op dit probleem of weet u intressant onderzoek mbt overgewicht??Ik vraag dit voor mijn jongste zoon welke een eindstage project over de gevolgen van overgewicht doet. Hij is aankomend sport docent dus kan meehelpen om dit mede aan te pakken. Hopend dat u dit geen onintressante vraag voor u is, maar als meedenkend ouder probeer je de jongelui toch op een hoger plan te krijgen

hallo,

ik ben blij dat het verhaal de boodschap is gehoord en blijven hangen. En ik zou uw zoon graag willen helpen bij zijn eindstage.

Er is genoeg onderzoek dat naar overgewicht/obesitas wordt gedaan. Het is ook namelijk een hot topic, aangezien overgewicht voor hoge kosten in de gezondheidszorg zorgt. Het meeste onderzoek naar obesitas wordt gedaan in relatie tot cardiovasculaire ziekten, diabetes, kanker maar ook bij de voortplanting.

Met behulp van muizenmodellen kan geevalueerd worden wat de invloed is van hormoonspiegels, lichaamsactiviteit & voeding op overgewicht.

Misschien als uw zoon mij een email stuurt, dat ik hem wellicht een interessant artikel hierover kan toesturen, toegespitst op zijn stageonderwerp.

groet, Marijana

mijn emailadres is m.vujkovic()erasmusmc.nl

Vacatures bij Ordina

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.