Case study

BI-rapportages bij verslavingszorginstelling

Dit artikel delen:
Zorg

Verslavingszorg instelling “De Grift” werd geplaagd door tekortkomingen in de managementinformatievoorziening. Deze hadden betrekking op de totstandkoming, onderhoudbaarheid en distributie van de informatie. Door de verplichte invoering van DBC’s werd zij tevens geconfronteerd met nieuwe regelgeving omtrent verslaglegging en aansturing van het bedrijf. Om zich daar goed op voor te bereiden besloot De Grift haar toen gebruikte rapportage oplossing, voornamelijk gebaseerd op spreadsheets, te moderniseren met een Business Intelligence traject.

Business Intelligence Traject

BI4U heeft daarop een Informatie analyse uitgevoerd, gevolgd door een Proof of Concept (PoC) met behulp van Oracle Warehouse Builder (OWB) in combinatie met Inforay software. Uit deze PoC kwam naar voren dat de knelpunten in de distributie en personificatie van de rapportage behoeften kon worden opgelost. Met ECHO, de module van BI4U voor de zorgsector, kunnen prestaties van een organisatie worden gemeten, zodat bijsturing eerder mogelijk wordt. Daarnaast zou vanwege de betere opzet en gebruiksvriendelijkheid van de tools het beheer en het samenstellen van de rapportages worden vereenvoudigd. Maar belangrijker nog, De Grift zou hiermee een tool in huis halen waarmee eenvoudig aan de nieuwe eisen en wensen als gevolg van de nieuwe regelgeving kan worden voldaan.

BI4U heeft daarop in samenwerking met De Grift een Business Intelligence project geïnitieerd waarin eerst in fase 1 de bestaande managementinformatie werd omgezet naar het nieuwe systeem en de eindgebruikers en beheerders getraind in het gebruik daarvan. In fase 2 zullen de nieuwe eisen en wensen worden gerealiseerd en geïmplementeerd.

Resultaat

Door verbeteringen in de distributie en personificatie van de managementinformatie en door vereenvoudiging van de opmaak van de rapportages, krijgen de verschillende managementlagen van De Grift tijdig de door hen gewenste informatie en kan tijdig worden bijgestuurd. Daarnaast is De Grift met ECHO met betrekking tot haar informatievoorziening op haar toekomst voorbereid en kunnen veranderende eisen en wensen, bijvoorbeeld in geval van fusies of veranderende regelgeving, eenvoudig worden aangebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed om te lezen dat er ook verschillende succesvolle BI-projecten zijn.
Te vaak lees je het tegenovergestelde. Ik denk dat de eenvoudigheid van Inforay hier toe heeft bijgedragen. Met behulp van de x-ray technologie is het relatief eenvoudig om de infb vast te leggen. Ik ben erg benieuwd in welk tijdstraject dit is gerealiseerd en de complexiteit van achitectuur.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-26T13:38:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.