Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe bewust gaan uw medewerkers met gegevens om?

Dit artikel delen:

Kantoortechnologie wordt lang niet altijd volledig benut. Dit heeft niet alleen als resultaat dat bedrijven niet het gewenste rendement behalen, maar ook dat gegevens niet voldoende worden beveiligd. Technologie is natuurlijk een essentieel onderdeel van een beveiligingssysteem, maar wordt er ook rekening gehouden met de rol die het personeel speelt bij de beveiliging van informatie?

Beveiliging heeft topprioriteit bij IT-afdelingen, maar het is net zo belangrijk dat het personeel goed op de hoogte is waarom beveiligingsmaatregelen essentieel zijn. Een samenhangende, interne training en een opleidingsprogramma over bedrijfstechnologie voorkomt schadelijke informatielekken die een bedrijf veel geld kunnen kosten. Het is gemakkelijk om aan te nemen dat medewerkers wel weten welke informatie waardevol is voor het bedrijf en waarom dat zo is. Het is echter niet altijd even duidelijk. 

Gebruikers vertrouwen er vaak op dat de beveiliging wordt beheerd door beslissers. De meerderheid van het personeel neemt duidelijk aan dat de organisatie voldoende maatregelen heeft genomen om de beveiliging van informatie te verzekeren. Uit onderzoek blijkt echter dat dit niet altijd het geval is. Het voorkomen van inbreuken op de beveiliging is ieders verantwoordelijkheid, maar IT moet zorgen voor een beveiligde cultuur en een werkomgeving waar personeel oplettend is en zich bewust is van risico's. 

Het belang van beveiliging wordt steeds prominenter omdat personeel vaker op afstand werkt en eenvoudig toegang heeft tot persoonlijke cloudservices. IT-afdelingen nemen vaak rustig de tijd om te bedenken of ze BYOD (Bring Your Own Device) willen toestaan of dat een beter beheersbare optie aantrekkelijker is. Veel werknemers raken vervolgens gefrustreerd vanwege vertragingen en gebruiken vervolgens SYOD (Smuggle Your Own Device). Het is belangrijk dat ze beseffen wat de gevolgen zijn van hun acties en de beste manier om dat te doen is door ervoor te zorgen dat personeel op de hoogte is van de waarde van de informatie die zij bezitten. 

De boodschap aan IT-beslissers is duidelijk. Uw werknemers zijn de eerste verdedigingslinie als het gaat om het handhaven van bedrijfsbeveiliging, zeker gezien de continue groei van digitale technologie. Organisaties moeten naar hun personeel luisteren, hen de benodigde trainingen bieden en databeveiliging behandelen met de prioriteit die het verdient.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-04T09:28:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.