Managed hosting door True
Sponsored
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De derde dimensie van Converged Infrastructures

Converged infrastructuren die server, storage, switches en een hypervisor combineren hebben zich bewezen als oplossing voor het implementeren van virtuele IT-infrastructuren met minder projecturen en met een lager risico. Typische use cases richtten zich tot nu toe op server virtualisatie voor zakelijke applicaties of virtuele desktops die kantoorapplicaties draaien .

Nieuwe, interessante use cases zijn technische omgevingen waarin data-intensieve 3D-graphics worden gemaakt, bijvoorbeeld door ontwerp en CAD toepassingen. Voorbeelden zijn te vinden in de olie- en gasindustrie, de auto- en luchtvaartsector, de mediaproductie, seismografische instituten en medische instellingen. Binnen deze gebieden werken mensen meestal op werkstations met krachtige grafische kaarten en worden  gegevens centraal opgeslagen. Dit kan een effectieve setup zijn als een groep gebruikers samen op één locatie werkt.

Echter, wanneer teams geografisch verspreid zijn of teamleden mobiel moeten zijn, dan kunnen er plotseling veel obstakels ontstaan. Stel je voor dat je als expert wordt ingezet om op een olieplatform, of op een afgelegen locatie te werken. U wordt dan geconfronteerd met  extra kosten en risico's om een zwaar werkstation met een hoog energieverbruik over een lange afstand te vervoeren. De overdracht van grote hoeveelheden data  via een beperkte netwerkverbinding naar de centrale opslag kan resulteren in een ongelooflijk lange wachttijd voordat u een 3D-afbeelding op uw scherm kunt bekijken.

Bovendien zijn externe netwerkverbindingen minder veilig en men loopt het risico dat zeer gevoelige gegevens kunnen worden onderschept. Dit is de reden waarom Fujitsu en NetApp samenwerken en een eenvoudige en veilige oplossing hebben ontworpen: een Converged Infrastructure oplossing voor desktop virtualisatie, bestaande uit een Fujitsu-server uitgebreid met een krachtige grafische kaart, storage van NetApp en switches van Brocade. De 3D-applicatie draait op virtuele desktops, die samen met de gebruiksdata op de centrale storage worden opgeslagen.

Met behulp van de desktop virtualisatie software worden alleen de pixels van de 3D-beelden getransporteerd naar de eindgebruikers. Zelfs een slechte netwerkverbinding is niet langer een belemmering om de taak goed en soepel te laten verlopen. Daarbij is het niet meer nodig om een kostbaar werkstation aan de gebruikerskant te hebben. Een goed scherm of een tablet is genoeg. De complete oplossing heet PRIMEFLEX for vShape, dat een lange track record heeft als een eenvoudige, makkelijk te implementeren infrastructuur oplossing, voor virtuele IT. De proof-of-concept heeft aangetoond dat ook technische 3D-toepassingen een perfecte use case zijn, die de toenemende acceptatie van converged IT een verdere boost zal geven.

Data & Cloud Expo

Wilt u meer weten over de Datacenter en Cloud oplossingen van Fujitsu? Bezoek ons dan 1 en 2 november op de Data & Cloud Expo, stand 01.B135.

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.