Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Boomerweb in Veenendaal maakt naam binnen eHealth

Medicatie Controle App groot succes

Dit artikel delen:

Na het winnen van de KNMP Innovatieprijs 2017 was het duidelijk: het in Veenendaal gevestigde Boomerweb heeft naam gemaakt binnen de wereld van eHealth-toepassingen. En wel met hun efficiënte, veilige en gebruiksvriendelijke zorg-apps zoals de Medicatie Controle App.

eHealth zorg(t) voor de toekomst

De Medicatie Controle App van Boomerweb verbetert medicatieveiligheid, vervangt papieren toedienlijsten en maakt zorgtaken efficiënter, waardoor er meer tijd voor de cliënt overblijft. Een koppeling met de apotheker biedt de zorgmedewerker altijd een actueel medicatie- overzicht in de app. Juist de combinatie tussen ICT en Health maakt het succes. En dat is waar ICT Campus zich op richt: een innovatief ICT-klimaat met crossovers binnen Food, Health en Tech. Excellente bedrijven vragen om excellente voorzieningen en resources. Zo ontstaat er een voedingsbodem voor innovatie en een snelle groei van de ICT-sector in de regio Food Valley.

Wat vooraf ging

"Boomerweb is begonnen uit puur enthousiasme "

Een bekende naam wordt een bedrijf niet zomaar. Algemeen directeur Willem Hendrik Gispen: “We zijn ooit begonnen met beeldbellen. Vandaaruit hebben we het beeldbellen toegepast binnen de zorg om controles uit te voeren op het toedienen van medicatie. Boomerweb is begonnen uit puur enthousiasme voor ondernemen. Vervolgens hebben we goed gekeken waar behoefte en dus vraag naar was. Op basis hiervan hebben we uiteindelijk een medicatiecontrole-applicatie ontwikkeld”.

Digitaal dossier

De 1.0 versie van de app is ondertussen geoptimaliseerd, zo vertelt Willem Hendrik. “Er zijn steeds meer ouderen die zorg nodig hebben. De app is heel intuïtief en overzichtelijk om het juist deze doelgroep zo makkelijk mogelijk te maken. Stap voor stap maken ook zij de overstap van papier naar digitaal. Door één digitaal dossier te creëren binnen de zorg, middels onze app, wordt de zorg uiteindelijk beter, efficiënter en betaalbaarder. Zo kan er sneller een vraag gesteld worden door bijvoorbeeld een huisarts. De uitdaging voor ons ligt bij de balans tussen privacy en gemak. De klant wil niet te veel wachtwoorden hoeven gebruiken, maar er moet toch veilig omgegaan worden met de gevoelige data”.

Veenendaal als ideale locatie

"Ons oog viel op Veenendaal vanwege de ideale locatie"

In Veenendaal en omstreken zijn veel grote en kleine ICT-bedrijven gevestigd. ICT Campus zorgt in de regio voor een sterk economisch klimaat, maar ook voor versnelling van de groei en vernieuwing van de ICT-sector binnen Food, Tech en Health. Door het sterke ICT-profiel is er een uitstekende basis voor onderlinge samenwerking, voortdurend nieuwe innovaties en gezamenlijke ambities. “Acht jaar geleden zijn we gestart”, vertelt Willem Hendrik, “Toen hadden we ons kantoor in Ede. We groeiden snel en hadden behoefte aan een grotere kantoorruimte. Ons oog viel op Veenendaal vanwege de ideale locatie: het is dichtbij de snelweg en de randstad, waardoor je snel in een grotere stad bent. Tegelijkertijd heb je de ruimte om jezelf zo neer te zetten zoals je wil. Hier heb je de mogelijkheid om te groeien zonder de concurrentie van talloze andere bedrijven; iets waar wij goed gebruik van hebben gemaakt. Wij zijn ondertussen een bekende naam binnen de zorgsector geworden”.

Ambities

Vanaf begin dit jaar werkt Boomerweb vanuit hun nieuwe kantoor in VONK360 in Veenendaal. Voor Boomerweb was dit een nieuwe stap die paste bij haar ontwikkeling. “De nieuwe werkomgeving ademt de dynamiek en innovatie die wij voorstaan”. Met meer dan 500 klanten en een groeiend ’ecosysteem”’ van onder andere huisartsen, apothekers en specialisten wil Boomerweb vanuit Veenendaal ook graag de stap naar het buitenland zetten. “In België zijn we al binnen. Maar daar willen we het niet bij laten. Ook kijken we naar mogelijkheden om de app verder te ontwikkelen voor mantelzorgers. Zo kan iemand heel gemakkelijk controleren of bijvoorbeeld zijn of haar moeder haar medicatie wel heeft ingenomen. Daarnaast zijn wij op dit moment aan het kijken of we trainingen kunnen geven binnen een e-learning omgeving. En dat allemaal vanuit onze nieuwe vestiging in Veenendaal. Nog genoeg op de planning dus.”

Bedrijf vestigen in Veenendaal

Bij het zoeken naar een fysieke locatie voor een bedrijf zijn er veel zaken om op te letten. ICT Campus weet dat en maakt het ICT-ondernemers aantrekkelijk om een bedrijf te vestigen in de jonge leefstad Veenendaal. Naast de centrale ligging, middenin de regio FoodValley, liggen de bedrijventerreinen dichtbij de verbrede A12. Dat garandeert een zichtlocatie voor het kantoorpand. Daarnaast ligt op alle bedrijventerreinen glasvezel, de snelste vorm van internet. Voor werknemers is Veenendaal een heerlijke en betaalbare woonomgeving. Veenendaal is een jonge en ondernemende, groeiende stad met een dorps karakter en een groot winkelhart. Omringd door bossen en hei, met vele faciliteiten en een bruisend centrum.

 

Een bedrijf vestigen in Veenendaal? Lees de flyer.

 

Meer praktijkverhalen van bedrijven in Veenendaal op onze website  

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-02T09:04:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.