Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vista-upgrade laat Windows 2000 in de kou

 

Microsoft heeft de upgraderoute naar Windows Vista bekendgemaakt. Windows 2000 wordt in de steek gelaten; een overstap van dat oudere besturingsysteem voor de zakelijke markt vereist een complete herinstallatie.

Naast Windows 2000 staat ook de semi-64-bit uitvoering van Windows XP Pro in de kou. Die uitvoering draait op de Athlon64- en Opteron-processoren van AMD alsook Intels chips die zijn uitgerust met de 64-bit uitbreiding (EM64T) van de 32-bit instructieset. Dit ondanks dat Vista ook verschijnt in een semi-64-bit uitvoering. Gebruikers van 2000 en XP Pro x64 komen wel in aanmerking voor een upgrade-tarief.

Het opwaarderen van de Home-variant (zowel winkel- als OEM-uitvoering) van Windows XP kan naar elk van de diverse Vista-varianten. De overstap vanaf XP Pro kan alleen naar de zakelijke Business-variant of de alles bevattende Ultimate-variant. Hetzelfde geldt voor de Tablet PC-uitvoering van Windows XP.

Daarnaast is nog de Media Center-uitvoering van XP, waarvoor Microsoft opwaardering biedt naar Windows Vista Home Premium of Windows Vista Ultimate. De softwareproducent verklaart op zijn website dat het geen upgraderoute biedt waarbij er sprake is van verminderde functionaliteit. Indien de gebruiker een Vista-variant kiest met minder functionaliteit dan de huidige XP-variant moet er een schone installatie uitgevoerd worden. Microsoft biedt ook een upgradehulpmiddel, dat nu nog een bèta is.

http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/upgradeinfo.mspx

http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/upgradeadvisor/default.mspxDit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1654204). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.