Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

'Stel overstap van XP naar nieuwere versie niet uit'

Dit artikel delen:

Veel bedrijven willen niet aan het besturingssysteem Vista en zijn van plan om pas van XP af te stappen na de introductie van Windows 7. Onderzoeksbureau Gartner vindt dat echter niet slim. De geplande lancering van Windows 7 kan wel eens vertraging oplopen tot na het stopzetten van de ondersteuning op XP.

Analisten van onderzoeksbureau Gartner raden bedrijven af om pas na de lancering van het toekomstige Windows 7 hun huidige besturingssysteem XP aan de straat te zetten. Ondernemingen zouden daarmee weliswaar een overgang naar Microsofts actuele besturingssysteem Vista kunnen overslaan, maar lopen het gevaar dat ze een tijd geen ondersteuning op XP krijgen.

Introductie van het toekomstige Windows 7 staat volgens Gartner momenteel gepland voor over ongeveer drie jaar. Het onderzoeksbureau houdt er echter nu al rekening mee dat de uiteindelijke verschijningsdatum verder in de toekomst komt te liggen. Microsoft meldt op zijn website dat de ondersteuning op XP echter al stopt op 14 april 2009. Overigens zijn er nog steeds veel ondernemingen die gebruikmaken van nog oudere Windows-versies, die nu al niet meer worden ondersteund (zoals ME, 98 en 2000).

"Bedrijven moeten Vista alsnog in overweging nemen", adviseren de Gartner-analisten. "Microsofts track record voor het op tijd opleveren is nogal slecht." De softwaregigant heeft volgens hen nog maar zeer weinig details over Windows 7 naar buiten gebracht. Dat kan volgens Gartner maar twee dingen betekenen: "Microsoft heeft echt nog geen idee wat er allemaal in Windows 7 zit, of ze willen er geen publieke toezeggingen over doen."

Overstap naar Vista

Een ander onderzoek, uitgevoerd door het Amerikaanse bedrijf PatchLink, toont dat veel minder ondernemingen van plan zijn over te stappen naar Vista dan zeven maanden geleden. In plaats daarvan verkiezen ze hun huidige Windows-versie voorlopig te behouden, of over te stappen op Linux of Mac OS X.

Uit het PatchLink-onderzoek blijkt dat momenteel slechts 2 procent van meer dan 250 zakelijke Amerikaanse respondenten inmiddels gebruikmaakt van Vista. 9 Procent geeft aan er binnen drie maanden op over te stappen. Veruit de meeste bedrijven (87 procent) houden het voorlopig bij hun huidige besturingssysteem. Vergeleken met onderzoeken uit eind 2006 blijkt dat veel bedrijven kritischer zijn geworden over Vista, en dan met name over de beveiliging ervan. Slechts 28 procent van de respondenten beaamt de stelling dat Vista beter beveiligd is dan XP. Zeven maanden terug was dat nog 50 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.