Managed hosting door True

Product: LPR RFID-chip met herschrijfbaar geheugen

Dit artikel delen:

LPR, aanbieder van palletpooling, heeft een rfid-chip ontwikkeld met extra herschrijfbaar geheugen. Naast end-to-end pallettracking (bij sortering, drop-off, pick-up en dergelijke) kunnen gebruikers met deze chip voor het eerst gegevens over hun producten opnemen en informatie delen over rfid-events via een EPC-IS netwerk (Electronic Product Code-Information Service).

De nieuwe, herbruikbare rfid-chip van LPR is ontwikkeld in het kader van een Europees pilotproject voor ‘intelligente' pallets. LPR heeft daarbij samengewerkt met Hub Télécom (Aéroports de Paris Group). De rfid-chip maakt gebruik van EPC-Global normen en is in staat om twee soorten gegevens vast te leggen: informatie over de LPR-pallet zelf (het Global Returnable Activa Identifier nummer of GRAI-96) en informatie over de lading, met gebruik van extra 512-bits herschrijfbaar geheugen. Zonodig kunnen LPR-klanten ook de SSCC (Serial Shipping Container Code) opnemen om de verpakking te identificeren. In de loop der tijd zou dit geheugen zelfs papieren barcode-etiketten zoals EAN128 kunnen vervangen.

Omdat de chip herbruikbaar is, in tegenstelling tot een etiket of chip bevestigd aan de overtrekken van geladen pallets, is deze geïntegreerd in de pallet; goedkoop en ecologisch. De procedure beschermt de chip tegen stoten en vermijdt de kosten van inkapseling.

De opgenomen informatie wordt beheerd en gedeeld via een EPC-IS netwerk. Dit netwerk biedt bevoegde derden toegang tot de informatie over rfid-events in een gestandaardiseerd formaat en is voorbestemd om in de komende jaren ‘de nieuwe standaard voor informatie-uitwisseling via rfid' te worden.
http://www.lpr.eu

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.