Managed hosting door True

Product: Apple Final Cut Server leverbaar

Dit artikel delen:

Apple heeft Final Cut Server voor verkoop vrijgegeven. Final Cut Server is een schaalbaar serverprogramma dat automatisch grote hoeveelheden mediamateriaal catalogiseert en het op verschillende schijven en SAN-volumes zoekt. Het stelt gebruikers in staat stelt om op elke willekeurige locatie materiaal te bekijken, van opmerkingen te voorzien en goed te keuren, zowel op een pc als op een Mac.

Final Cut Server van Apple maakt automatisch een catalogus aan van al het beschikbare materiaal en genereert meteen ook miniaturen, losse posterbeelden en clipproxy's met een lage resolutie, zodat je in diverse, zelf gedefinieerde structuren kunt zoeken. Via de crossplatformclient kun je zowel op een pc als op een Mac gebruikmaken van de uitgebreide zoekfunctie van Final Cut Server, die de mogelijkheid biedt om te zoeken op een enkel trefwoord, maar ook op ingewikkelde combinaties van IPTC-, XMP- en XML-metagegevens. In Final Cut Server is het bovendien mogelijk om specifieke toegangsbevoegdheden in te stellen, waarmee je de gebruikersbevoegdheden op bestands- of projectbasis kunt definiëren.

De software is geschikt voor gebruikersgroepen van uiteenlopende grootte, van een productiestudio van twee man tot een internationale nieuwszender, en kan net zo veel - of net zo weinig - automatiseren als voor de productieworkflow nodig is. De software bevat een configureerbaar responsmodel op taakbasis dat de status van een projecttaak traceert, wijzigingen in de media bijhoudt, automatisch meldingen voor revisie en goedkeuringen verstuurt en ingewikkelde opeenvolgingen van taken automatiseert, allemaal via een aantal
menuopties.

Final Cut Studio

Final Cut Server is nauw geïntegreerd met Final Cut Studio voor een moeiteloze uitbreiding van de workflow en bevat onder andere Compressor 3, de tool van Apple voor digitale codering en compressie die structuurconversies uitvoert voor publicatie via dvd, televisie-uitzendingen, het internet, Apple TV, iPod, iPhone en andere mobiele telefoons.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-09T12:36:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.