Managed hosting door True

Toshiba harde schijf met valsensor

Dit artikel delen:

Toshiba Information Systems Benelux breidt de serie 2,5-inch opslagoplossingen uit met een nieuwe, extra robuuste externe usb 2.0-harde schijf. De SecuRed beschikt over een 200 GB ingebouwde schijf die beschermd is met een valsensor en een spatwaterdichte behuizing. Uitgerust met een vingerafdruklezer, wachtwoordbeveiliging en harde-schijfencryptie biedt het product geavanceerde beveiligingsfuncties.

De Toshiba SecuRed harde schijf wordt geleverd met een pakket intelligente beveiligingsfuncties. Zo beschikt de schijfeenheid naast een spatwaterdichte behuizing ook over een geïntegreerde valsensor. Wanneer deze sensor een vrije val, schok of trilling opmerkt, haalt hij de lees/schrijfkop snel tussen de schijven vandaan om mogelijke schade te voorkomen en kostbare gegevens te beschermen. Na het incident kan de gebruiker opnieuw inloggen en alle informatie zonder problemen weer benaderen.

Behalve aan de bescherming tegen invloeden van buiten doet Toshiba ook aan de beveiliging van opgeslagen gegevens tegen ongeautoriseerd gebruik. Met de geïntegreerde vingerafdruklezer heeft alleen degene die geautoriseerd is toegang tot de opgeslagen gegevens en bestanden. Wachtwoordauthenticatie, gebaseerd op een AES 256-bit algoritme en een embedded-softwaresysteem dat harde-schijfencryptie ondersteunt, zorgt voor nog betere databeveiliging mogelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-06T12:03:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.