Managed hosting door True

Functionaliteit PRO.FILE PLM uitgebreid

Dit artikel delen:

PRO.FILE heeft de functionaliteit PDM/PLM en Document Management in de laatste versie op een aantal punten verbeterd. PRO.FILE PLM beschikt nu over een versionbrowser en workcenter.

PRO.FILE biedt in de nieuwe versie van PRO.FILE PLM voor een breed scala aan 3D cad-systemen (waaronder Inventor, Solid Edge, SolidWorks, Pro/Engineer, Unigraphics NX en CATIA) de ‘Managed Copy' functionaliteit. Een manier waar op basis van standaardmodules of voorgaande projecten de aanmaak van een nieuw ontwerp nog slechts een kwestie van het 'wizard' gedreven maken van keuzes is. De engineer kiest welke samenstellingen, onderdelen en tekeningen moeten worden meegenomen en welke niet. Ook het gelijktijdig samenstellen van stuklijsten is hierbij voorzien. Uit ervaring is gebleken dat hiermee de ontwikkeltijd verminderd kan worden met meer dan vijftig procent. Bij het afwikkelen van herhaalorders kan dit zelfs oplopen tot tachtig procent.

Het teruggaan naar een versie was in het voorgaande cad-tijdperk relatief eenvoudig. In de wereld van 3D cad is het noodzaak om exact per onderdeel aan te geven welke versie van dat onderdeel gewenst is. Met een verbeterde versionbrowser houdt PRO.FILE PLM meer overzicht en controle, om bij het openen van een samenstelling exact aan te kunnen geven welke versies geopend moeten worden.

In PDM is het ook belangrijk te weten welke onderdelen/documenten lokaal en in de centrale opslag verschillend zijn om vervolgens een keuze te kunnen maken over de synchronisatie van de lokale werkdirectory met de server. Met behulp van het Workcenter is hier nu zicht op en kan onnodig netwerkverkeer worden voorkomen. Dit is ook van belang wanneer er vanuit verschillende vestigingen met elkaar aan projecten wordt gewerkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-30T12:37:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.