Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Beter bladeserverbeheer met Dominion KX II

 

Raritan breidt de mogelijkheden voor het beheren van bladeservers, met inbegrip van de belangrijkste bladeservers van IBM, HP en Dell, uit zodat de bladeservers en de in een rack gemonteerde servers van een datacenter efficiënt kunnen worden beheerd via een enkele gebruiksvriendelijke interface.

De nieuwe softwareversie voor de Dominion KX II, de bekroonde KVM-over-IP-switch van Raritan, biedt een vollediger overzicht van het datacenter door alle servertypen in een hiërarchische weergave in beeld te brengen, en biedt daarnaast uitgebreide opties voor servertoegang en een breed scala aan beheerfuncties.
In tegenstelling tot concurrerende producten biedt de Dominion KX II-functies voor toegang tot en beheer van bladeservers zonder dat daarvoor een afzonderlijk beheersysteem hoeft te worden gebruikt of aangeschaft. De KX II herkent bladeservers automatisch en biedt servertoegang aan het rack of op afstand, vanuit het kantoor, van thuis, of onderweg. Hierbij wordt gebruikgemaakt van veilige in-band en out-of-band toegangsmethoden. De gebruiksvriendelijke browserinterface van de KX II biedt de gebruiker een consistente werkomgeving voor serverbeheer op afstand en aan het rack.

Energiebeheer

Door bladeservers aan te duiden met een naam en/of sleufnummer biedt de KX II de gebruiker toegang door middel van één muisklik. Hierdoor wordt het gebruik van complexe en soms niet voor de hand liggende sneltoetscombinaties die door andere fabrikanten van bladeservers worden gehanteerd vermeden. De Universal Virtual Media-functie van de KX II biedt mogelijkheden voor het installeren van software, bestandsoverdracht, gegevensback-up en diagnostiek op afstand. Bij gebruik in combinatie met de producten voor energiebeheer van Raritan kan de Dominion KX II tevens het stroomgebruik van de server beïnvloeden.
De Dominion KX overwint de complexiteit van het beheren van architecturen met meerdere bladeservers door gebruik te maken van de inherente kracht en mogelijkheden van de bladeserver. Beveiligingsvoorzieningen van Raritan - zoals 128-bits Advanced Encryption Standard (AES) van toetsenbord-, video- en muisgegevens, een sterke wachtwoordondersteuning, en ingebouwde verificatiemogelijkheden - worden behouden, terwijl gebruik wordt gemaakt van diverse specifieke beveiligingsvoorzieningen van serverblades, waaronder instelbare toegangsrechten, die gedetailleerd beheer van gebruikerstoegang mogelijk maken, en het blokkeren van sneltoetsen om toegang door onbevoegden te voorkomen.
De Dominion KX II maakt gebruik van de bestaande beheermogelijkheden van de server door de beheermodule van de bladeserver te raadplegen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om automatische herkenning van bladeservers, dynamische bepaling van de status van bladeservers en beveiligde blade-switching.

Verkrijgbaarheid en prijs

Dominion KX II 2.1 is verkrijgbaar via de distributiekanalen van Raritan, waaronder Artelcom, Channel Concepts, ICTroom, TCW en ANS België. Adviesverkoopprijzen voor de Dominion KX II beginnen bij 2156 euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2833683). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×