Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

BI-instrument 'stuurt' schooldirecties

 

PST Business Solutions introduceert een sturingsinstrument dat schooldirecties- en besturen in het primair onderwijs ondersteunt om de kwaliteit van het onderwijs op verschillende organisatieniveaus te monitoren en bij te sturen. Deze Business Intelligence oplossing is gebaseerd op een Oracle applicatie en maakt informatie inzichtelijk via een gebruiksvriendelijk digitaal dashboard.

Het sturingsinstrument Stivoo PST Business Solutions van helpt onderwijsorganisaties beter en gemakkelijker verantwoording af te leggen nu de beleidsverantwoordelijkheid groeit. Stichting IJsselgraaf, waar waarbij twintig basisscholen zijn aangesloten, werkt al met het bi-instrument.

PST Business Solutions ontwikkelde Stivoo zodat het basisonderwijs de ontwikkeling van het uitgevoerde beleid kan volgen, sturen en verantwoorden. Met dit instrument speelt de ontwikkelaar in op de steeds grotere vraag naar inzicht in aanwezige digitale informatie; Cito resultaten, financiële gegevens, leerlingvolgsystemen en HR-rapportages. Door het creëren van een overzichtelijk digitaal dashboard is deze informatie goed te volgen en is het gemakkelijker verantwoording af te leggen.

Vooraf kan bepaald worden wat de pijlers zijn voor een organisatie. De resultaten kunnen vervolgens worden gebruikt om het beleid waar nodig bij te sturen en kan zo bijdragen aan een betere kwaliteit in het onderwijs. Stivoo kan inzicht geven in de resultaten van een totale onderwijsstichting, een individuele basisschool of zelf per leerling.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2865505). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×