Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Interconnect Ethernet over DSL ook met KPN

 

Ethernet kabel

In april van dit jaar introduceerde Interconnect Ethernet over DSL. Deze connectiviteitsdienst werd vanaf die datum geleverd over het netwerk van BBned. Nu is ook het aanbod van KPN geïntegreerd in het aanbod van Interconnect. Middels Ethernet over DSL kan een snelheid tot 50 Mbit/s over het bestaande kopernetwerk gerealiseerd worden. Daarmee is deze dienst een goed alternatief indien het aanleggen van glasvezel nog te kostenintensief is.

Ondanks de grote toename van glasvezel is DSL nog steeds het type verbinding dat door ondernemingen het meest ingezet wordt. Een van de oorzaken is dat glas nog niet overal tegen gunstige tarieven leverbaar is. Maar de behoefte aan meer bandbreedte neemt ondertussen sterk toe. Met Ethernet over DSL kan aan deze behoefte voldaan worden.

Een ander voordeel, naast hogere up- en downloadsnelheden, is dat er meerdere vlan's geconfigureerd kunnen worden. Zo kan dataverkeer van elkaar gescheiden worden en is Ethernet over DSL vooral geschikt voor zakelijke toepassingen als Voice over IP en pinverkeer. In veel gevallen is Ethernet over DSL zelfs tegen aantrekkelijkere tarieven af te nemen dan traditioneel DSL.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4531803). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×