Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Smart IT ontwikkelt IT Bespaartool

Dit artikel delen:

Smart IT Services lanceert de IT bespaartool. Dit is een tool die direct een rapport oplevert met tips om te besparen op de it-organisatie. Na het beantwoorden van een paar vragen ontvangt men direct een aantal tips in de e-mail. Wanneer er behoefte is aan een verdiepingsslag op de informatie, dan is er de mogelijkheid tot een adviesgesprek met de professionals van Smart IT.

De IT Bespaartool is bedoeld voor alle organisaties die willen dat it hen ontzorgt, het nieuwe werken mogelijk willen maken of met hun it klantgerichter willen ondernemen. En die daarbij ook op de kosten letten. De tool is een aanzet tot een gesprek om de handen ineen te slaan om te starten met verbeteringen op het vlak van performance, optimalisatie, beschikbaarheid, beheer, toegang en toepassingen. Daarmee willen zij het voor het mkb mogelijk maken om een goede en zuivere afweging te maken voor nieuwe technologieën.

De tool heeft aandacht voor organisatiewensen als cloud computing, big data, het nieuwe werken, byod, storage en datamanagement. Hiermee biedt het op hoofdlijnen tips voor menig it-omgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een heel handige stap om commercieel in de picture te komen en een lokkertje voor belangstellenden. Nu vond ik de zaken toch wel aardig op orde en men wijst bij op het belang van backup, bick data, 'het nieuwe werken', uitwijk en continuiteit, en dan vooral om toch maar vooral alles 'on line' beschikbaar te krijgen en te houden.

KA
Tegenwoordig is het zo dat vrijwel alles in de KA en MKB voor een aanzienlijk deel vrijwel zeker afhankelijk is van IT. Daar heb je 1001 smaakjes en mogelijkheden in. Het jammere is dan dat Smart alleen inzet op cloud en alles on line en geen oog lijkt te hebben voor de waat terughoudender of anti-cloud ondernemer.

IT vs Non IT
Je kunt non IT natuurlijk proberen te adviseren, maar iedereen vanuit IT adviseert zich gek. Maar de meesten vergeten dan dat IT draait om besparen door automatiseren. Stellen dat je een IT bespaartool nodig zou hebben.....

Werkelijk scoren
Scoren kun je m.i. beter door mensen uit te leggen waar de werkelijke besparingen kunnen worden bewerkstelligd en niet door alle wegen naar de cloud te laten leiden.

HP
Dat je een gulden omrande medaille van HP draagt wil niet zeggen dat HP zalig makend is natuurlijk. Er zijn meerdere brands die niet echt voor elkaar onder doen. Soms is het een centenkwestie, soms een geoel en soms een stukje techniek.

Hoe begrijpelijk ook de questionair neergezet, een beetje breder had juist wat meer 'body' gehad.

Grotendeels mee eens.
Leuke opzet, maar het geeft me toch een sterk 'wij van WC-eend adviseren WC-eend'-gevoel.

Dit soort analyses en adviezen kun je alleen maar goed bieden als je zelf geen leverancier van de betrokken diensten of producten bent. De belangenverstrengeling, of zelfs de schijn daarvan, hangt altijd als een nare lucht om je rapportage heen.
Onafhankelijkheid is de hoeksteen van een goed overwogen advies aan je klanten.

Een paar vragen beantwoorden en aan de hand daarvan een rapport met besparings tips genereren ????
Dat kan ik ook

- Drinken uw werknemers veel koffie ?
Y - Koffie automaat dumpen

- Nemen uw werknemers vaak rookpauze ?
Y - Roken in de omgeving van het kantoor verbieden

- Rijzen de stookkosten van uw pand de pan uit ?
- Laat werknemers een trui aantrekken

Ik ga direct aan de slag met mijn versie van dit programma.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-21T14:49:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.