Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

RealOpenIT lanceert modulaire identity management

Dit artikel delen:

RealOpen IT introduceert ID-care plus, een nieuwe identity managementoplossing die organisaties helpt bij het integraal beheren van accounts en de beveiliging van vertrouwelijke gegevens. Met ID-care plus wordt het accountbeheer geautomatiseerd, waardoor de veiligheid van vertrouwelijke gegevens beter kan worden gegarandeerd.

ID-care plus is de eerste in een reeks modulaire identity management oplossingen, die allen gebruik maken van een centraal identiteiten register. Deze speciale techniek maakt een modulaire opbouw en het vervangen van systemen mogelijk. Door middel van bouwstenen is het mogelijk gefaseerd een complete oplossing te implementeren. Dit sluit aan op een tijd waarin oplossingen direct resultaat moeten bieden, grote investeringen worden vermeden en nieuwe ontwikkelingen geen vertraging mogen opleveren. Met een modulaire gefaseerde opbouw worden risico's gespreid en zijn de kosten beter beheersbaar.

Om zorginstellingen direct de voordelen van ID-care plus te laten ervaren, heeft RealOpen IT ervoor gekozen de oplossing deels standaard te leveren. De kant-en-klare koppelingen met veelgebruikte hr- en zorgsystemen, maken het mogelijk dat een zorginstelling snel aan de slag kan. Daarnaast versnelt het gebruik van standaardcomponenten de besluitvorming. Bovendien zijn de oplossingen platformonafhankelijk, waardoor deze makkelijk kan worden aangepast in geval van nieuwe keuzes, uitbreidingen of vervangingen. De identity management oplossing geeft tevens een veilige grip op clouddiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lijkt me een zeer interessante ontwikkeling. De vraag die hier rijst is of deze methode niet de zoveelste 'sprei over de brei' is. Het heeft absoluut een toegevoegde waarde maar doet een goed management van useraccounts met de huidige in gebruik zijnde software al niet hetzelfde?

charme is wel de modulaire gedachte die men er hier op na houd waardoor er 'pakketten' in levering mogelijk word. Beetje jammer van de summiere presentatie op hun website. Zeker de moeite waard shen wat nadere vragen te stellen.

Het modulair implementeren van IdM heeft absoluut grote voordelen voor de organisatie. Bedrijven zien in een korte periode en tegen een geringe investering al resultaat van de IdM-implementatie.

Een eerste stap is bijvoorbeeld een koppeling tussen een HR-systeem en de Active Directory. Eventuele functiewijzigingen en medewerkers die in of uit dienst treden binnen een organisatie kunnen geheel of automatische gesynchroniseerd worden in de AD. User account worden direct aangemaakt en het basis account (bijvoorbeeld Exchange en Office) is direct beschikbaar voor de medewerker. Resultaat, een significante reductie van de doorlooptijd en een verhoogde productiviteit van medewerkers.

En de eerste stap naar een strategische identity management omgeving is daarmee gezet. Al binnen enkele weken. Die omgeving kan vervolgens verder gefaseerd uitgebouwd worden met bijvoorbeeld workflow management, RBAC, SSO of auditing.

Ik heb hier in 2010 al een blog over gewijd op ditzelfde medium. Zie http://www.computable.nl/artikel/opinie/infrastructuur/3216187/2379248/ga-voor-de-quick-win-in-identity-management.html.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-25T14:54:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.