Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Snow Software kondigt Snow Optimizer for SAP aan

Dit artikel delen:

Snow Software, 's werelds vooraanstaande ontwikkelaar van SAM-oplossingen (Software Asset Management), heeft de nieuwste versie van zijn software-oplossing Snow Optimizer for SAP® aangekondigd. Deze oplossing is ontwikkeld om organisaties over de hele wereld te helpen SAP-licenties te beheren en optimaliseren. De nieuwe release is hoofdzakelijk gericht op verbeteringen voor de detectie van indirect gebruik en risicobeperking.

In een recente uitspraak van het Britse Hof van Justitie werd erkend dat SAP het recht heeft om kosten voor indirect gebruik van SAP-systemen via toepassingen van derden (zoals Salesforce, WorkDay en QlikView) in rekening te brengen. Naar aanleiding hiervan wordt indirect gebruik nu door SAP-klanten benoemd als grootste zorg als het gaat om het beheer van SAP-licenties en -kosten.

Snow Optimizer for SAP® Software 2.0 helpt organisaties die gebruikmaken van SAP hun licenties te optimaliseren, met een specifieke focus op de detectie en beperking van financiële risico's die voortvloeien uit indirect gebruik.

Joachim Paulini, hoofdontwikkelaar voor Snow Optimizer for SAP® Software, zei hierover: “In de afgelopen weken hebben we een verschuiving gezien waarbij risico's met betrekking tot indirect gebruik van theorie in realiteit veranderden. Deze realiteit houdt in dat veel bedrijven mogelijk te maken krijgen met miljoenen extra, niet-begrote kosten voor hun SAP-licenties. We raden klanten aan behoedzaam te zijn als het gaat om indirect gebruik. Onze missie is ervoor te zorgen dat organisaties voordeel behalen door SAP-gegevens van externe systemen uit te breiden, tegen de juiste prijs. Zodat ze betalen waar ze redelijkerwijs voor moeten betalen, maar voorkomen dat ze te veel betalen als gevolg van verkeerde configuraties of SAP-licentietypes ter ondersteuning van toegang tot SAP-systemen via toepassingen van derden.”

De applicatie Snow Optimizer for SAP® Software, die uitstekende beoordelingen heeft gekregen in de Gartner Peer Insights for Software Asset Management, maakt het organisaties gemakkelijker om de tekenen van indirect gebruik te detecteren. Vervolgens kunnen bedrijven de software gebruiken om hun licenties te beheren, met als doel ervoor te zorgen dat elke gebruiker die via een derde partij toegang krijgt tot het SAP-systeem, het juiste en meest rendabele SAP-licentietype gebruikt. De oplossing biedt automatisch suggesties voor het licentietype aan de hand van het daadwerkelijke gebruikersgedrag, om zo het volledige SAP-licentiebeheer te optimaliseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-10T12:26:00.000Z Snow Software


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.