Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat biedt de blockchain onze samenleving?

Dit artikel delen:

Dat crypto en daarmee blockchain een revolutionaire uitvinding is geweest, bestaat geen twijfel meer over. Het is een nieuw maar fascinerende ontwikkeling die met de dag steeds meer handen en voeten begint te krijgen. De potentie van de blockchain is vergelijkbaar met het world wide web oftewel internet. Het grote voordeel wat internet ons in het verleden geboden heeft, is dat er informatie en data openlijk en vrij toegankelijk over de gehele wereld verspreid werd. Blockchain heeft hier ook wel wat van en is een revolutie gebaseerd op vertrouwen. Dankzij de crypto-techniek is het namelijk mogelijk om transacties met andere personen te maken waarbij de personen elkaar niet eens kennen of vertrouwen. Met als grote verschil ten opzichte van de hedendaagse transacties dat er geen tussenpartij zoals een bank of andere toezichthouder bij te pas komt. Maar wat voor impact heeft de blockchain nog meer op ons als persoon en samenleving?

Transacties in de blockchain

Eén van de eerste mogelijkheden en tevens bekendste toepassing van de blockchain techniek is het maken van transacties. Dit kan van alles zijn. In de meest algemene vorm omschreven gaat het hierbij om transacties in de zin van mutaties van eigendommen. Een voorbeeld; waardeoverdracht van de ene naar de andere persoon, betalingen met een digitale munt zoals polkadot, contracten, diploma’s of eigendomsbewijzen. Dankzij blockchain vervallen de onhandige papieren, documenten en contracten welke vervangen worden door een veiligere, slimmere, efficiëntere elektronische database van documentatie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-10T10:02:14.000Z 24 webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.