Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Solera lanceert nieuw end-to-end fleet management-ecosysteem

Dit artikel delen:

Solera Holdings, wereldwijd leider in geïntegreerd levenscyclusbeheer en fleet management software-as-a-service, -data en -services, introduceert zijn nieuwe Solera Fleet Solutions-oplossing in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dit wereldwijde end-to-end fleet management-ecosysteem brengt het beste van fleet intelligence samen om fleet managers te helpen navigeren door de uitdagingen waar zij vandaag de dag mee te maken hebben.

Onderzoek door Solera wijst uit dat fleet managers in Europa te maken hebben met ongekende uitdagingen. Twee derde (65%) van de fleet managers zegt dat de verwachtingen van klanten zijn toegenomen. Zo zegt 79% dat zij onder druk staan om bestellingen sneller en efficiënter te leveren. Daarnaast maken ze zich zorgen over stijgende brandstofkosten en een tekort aan chauffeurs en vrezen ze voor een wereldwijde recessie.. Dit alles maakt 2022 het meest uitdagende jaar ooit. 

Mark Tiana, Solera VP of Fleet Solutions, zegt: “Fleet managers vertellen ons dat zij te maken hebben met de grootste uitdagingen ooit - een tekort aan chauffeurs, toenemende operationele kosten en een data-overload. De technologische oplossingen die zij gebruiken helpen echter niet deze uitdagingen op te lossen, ze zorgen juist voor meer chaos. Dat is waarom we Solera Fleet Solutions lanceren - om fleet managers meer inzicht te geven in hun werkzaamheden en hun leven en dat van hun chauffeurs te vergemakkelijken en de efficiëntie en de bottom line te verbeteren.”

De geconsolideerde Solera Fleet Solutions brengen intelligente data samen die vaak verspreid staat over meerdere systemen en teams. Vanuit een enkele databron halen fleet managers de benodigde informatie om chauffeurs te behouden, risico’s te verkleinen en productiviteit te vergroten.

Solera Fleet Solutions bestaat uit de volgende drie producten:

Solera Protect

  • Solera Protect (voorheen SmartDrive Protect) is een video-safety-oplossing die het voor kleinere vloten mogelijk maakt om niet alleen te begrijpen welke incidenten zich op de weg voordoen, maar ook waarom. Dit maakt het mogelijk om verbeteringen door te voeren.
  • Solera Protect is ontworpen voor kleinere tot middelgrote vloten, analyseert chauffeursgedrag en beloont goed rijgedrag of biedt, waar nodig, coaching om de veiligheid op de weg te vergroten.
  • Marktleidende videotechnologie kan vloten vrijstellen van dure juridische stappen na een ongeval en hen beschermen tegen frauduleuze claims.
  • Door het aantal verkeersongevallen te verminderen komen chauffeurs veilig thuis en verminderen de kosten als gevolg van stilstand, reparaties, juridische stappen en reputatieschade.

Solera Mentor

  • Solera Mentor helpt klanten om aanrijdingen, verwondingen, licentieovertredingen, koolstofemissies en de totale eigendomskosten van voertuigen te verminderen door middel van gepatenteerde, gesloten, op rijgedrag gebaseerde veiligheidsprogramma's.
  • Deze app identificeert niet alleen risicovol gedrag, maar herstelt dit ook met behulp van in-app coaching, beloningen en gamification. Daarnaast biedt het ondersteuning voor chauffeurs en managers met diverse professional services.
  • De oplossing vermindert het aantal aanrijdingen tot 67% en zorgt voor een aanzienlijke return on investment dankzij minder verloren werkdagen van chauffeurs, schadevergoedingen voor werknemers, aansprakelijkheidsclaims, reparaties en brandstofemissies.

Solera Roadnet Anywhere

  • Roadnet Anywhere (RNA) is een SaaS software-suite gebaseerd op krachtige en geconfigureerde algoritmes die het voor vloten mogelijk maken om de kosten en middelen van hun last mile-operaties te optimaliseren. Het speelt dus een essentiële rol in de supply chain.
  • Via een smartphone-app stellen de geavanceerde algoritmes van RNA vloten in staat hun last-mile-routes te optimaliseren op basis van meer factoren dan welke andere technologie dan ook, van kosten tot klantenservice en seizoensgebonden factoren, om ervoor te zorgen dat eindklanten hun goederen altijd op tijd krijgen.
  • Volgens onderzoek uitgevoerd door Solera is het behouden van chauffeurs een van de belangrijkste uitdagingen van fleet managers in 2023. Het optimaliseren van routes stelt hen in staat meer bestellingen te voltooien met minder chauffeurs. 

Solera Fleet Solutions is vanaf de herfst van 2022 beschikbaar in Europa. Voor meer informatie, bezoek de website: https://www.solera.com/fleet-solutions-international/.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-27T17:07:12.000Z Solera


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.