Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Valid helpt Boon Edam naar de Azure cloud

Dit artikel delen:

Valid helpt Boon Edam, producent van systemen voor fysieke toegang, om met een connected platform een nieuwe stap te zetten in de modernisering van de producten, waardoor klanten optimaal inzicht krijgen en het onderhoud kan worden gestroomlijnd. Internet of Things, Machine Learning en Predictive Maintenance komen binnen bereik.

Draaideuren en toegangspoortjes worden slimmer in de cloud

De bedrijfsstrategie van Boon Edam moet een antwoord bieden op twee belangrijke uitdagingen: de behoeften van de klant centraal stellen en rekening houden met de groeiende schaarste aan technisch specialisten. Boon Edam heeft Valid ingeschakeld om te helpen innoveren. Valid ontwikkelt in Azure een cloudplatform voor het monitoren en aansturen van de toegangssystemen van Boon Edam.

“Valid heeft snel en overtuigend laten zien dat Azure het beste voorziet in onze behoeften,” zegt Martin Moes, Manager Integrated Products Koninklijke Boon Edam.

In een Proof of Concept heeft Valid laten zien dat Azure de meeste mogelijkheden biedt om de bestaande dashboards naar de cloud te brengen en daar veel meer met de data te kunnen doen. Dit wordt bevestigd met een pilot met de toegangssystemen die in wc’s van wegrestaurants staan.

Door naar de Azure Cloud te gaan, kan Boon Edam veel meer doen met de beschikbare data. Er ontstaat een gemakkelijk schaalbaar datawarehouse met flexibele functionaliteit voor reporting en dashboards. Gebruikers halen afhankelijk van hun rol en rechten precies die informatie op die ze nodig hebben.

De Azure cloud biedt verder allerlei geavanceerde tooling voor Big Data Analytics, Security en Machine Learning die, losgelaten op het platform, leidt tot toepassingen die we nu nog niet eens kunnen verzinnen.

Het nieuwe platform maakt Predictive Maintenance mogelijk: het op basis van historische en actuele informatie door de computer laten voorspellen wanneer componenten toe zijn aan onderhoud of vervanging. De inzet van schaarse servicemonteurs kan veel beter worden gepland.

Cijfers

  • Tienduizenden toegangssystemen wereldwijd
  • Ruim 20 vestigingen in binnen en buitenland
  • 250 toilet-tourniquets in pilot
  • 7 Boon engineers betrokken bij R&D

Winst

Boon Edam loopt met het platform nu voorop in haar markt, maar het is een must-have. Het bedrijf is al plannen aan het ontwikkelen voor volgende projecten, want de vaart moet erin blijven. Koppelingen met Boon’s SAP backend en met externe systemen zijn in Azure gemakkelijker te realiseren en te onderhouden. Boon kan te zijner tijd opschalen om de vele duizenden draaideuren, poorten, barrières en tourniquets die het bedrijf wereldwijd levert in het platform op te nemen.

“Het duurt niet lang meer voor je dit soort toepassingen gewoon in huis moet hebben om als leverancier nog mee kunnen te doen,” zegt Moes.

Resultaten

  • Vergrote innovatiekracht
  • Goed kunnen voorzien in klantbehoeften
  • Efficiëntere inzet support engineers
  • Toekomstvast fundament
  • Compliance met de corporate, op Microsoft gebaseerde IT standaard

Wat hebben draaideuren met Big Data te maken?

 Lees hier de uitgebreide case story

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-17T09:18:49.000Z Valid
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.