Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Tool voor basisinrichting Documentum 6.5

De eerste stap in iedere Documentum 6.5 implementatie betreft het met behulp van de Documentum Composer inrichten van het object model. Dit object model is te vergelijken met het datamodel van applicaties. Het inrichten van het object model kan tijdrovend en foutgevoelig werk zijn. Om deze klus te bespoedigen brengt de Nederlandse bi-specialist VLC een hulpmiddel op de markt.

De door VLC ontwikkelde tool voor Documentum 6.5 implementatie biedt de mogelijkheid om in de open source modelleertool StarUML class diagrammen te ontwerpen. Deze worden vervolgens geautomatiseerd in Documentum Composer ingelezen, waarna het object model wordt gegenereerd. Hiermee worden fouten in de omzetting voorkomen en tijd bespaard. Voor het inlezen van de class diagrammen wordt gebruik gemaakt van de door Documentum geadopteerde standaard XMI.

De tool is ontwikkeld om ook het omgekeerde proces te ondersteunen. Op deze manier is het mogelijk om van een bestaande Documentum applicatie automatisch de UML class diagrammen te genereren. Hiermee is een geautomatiseerde documentatie-oplossing beschikbaar voor Documentum omgevingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.