Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SQL Server open voor DB2 Web Query

 

Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, gaat gebruikers van DB2 Web Query, de business intelligence-oplossing van IBM voor zijn DB2-database, directe toegang geven tot gegevens uit andere databases. Andere databases volgen later dit jaar.

Met de aankondiging van een nieuwe adapter ontsluiten IBM en Information Builders vanaf nu gegevens uit Microsoft SQL Server. De nieuwe toepassing is een volgende stap in het ontwikkelingspad voor IBM DB2 Web Query dat Information Builders en IBM in april 2008 aankondigden. IBM DB2 Web Query groeit sterk in populariteit. IBM leverde in de tweede helft van 2008 meer dan 20.000 licenties en verdubbelde het aantal gebruikers van de BI-oplossing.

De nieuwe adapter komt tegemoet aan de vraag van gebruikers. Veel van hun data leeft in DB2, maar lang niet alles. De behoefte aan één platform dat ook toegang biedt tot andere databases, zonder dat ze gegevens hoeven te repliceren, is volgens IBM en Information Builders groot. Gebruikers besparen volgens de leveranciers op deze manier tijd en kosten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2871282). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×