Managed hosting door True

IBM introduceert BI-pakket IBM Cognos10

Screenshot IBM Cognos 10 op iPad.

Ict-leverancier IBM introduceert IBM Cognos 10. Die nieuwe versie van de software voor business intelligence (bi) brengt volgens de leverancier traditionele analyse-mogelijkheden samen met planning, het berekenen van verschillende scenario's, actuele monitoring (real-time) en voorspellende analyses. Daarnaast zijn functionaliteiten ingebouwd voor een koppeling met sociale netwerken. De informatie kan ook worden uitgewisseld via smartphones en de iPad.

Volgens de leverancier is een query (samenvoeging van gegevens uit de database) in de Cognos 10 versie ongeveer drie keer sneller dan in de voorgaande versie, het vijf jaar geleden gelanceeede Cognos 8. Daarnaast stelt de leverancier dat de overgang naar Cognos 10 eenvoudig is. De data kan worden overgeladen vanuit Cognos 8 in Cognos 10.

Bij de vorige grote update van het bi-pakket, de overgang van Cognos 7 naar Cognos 8 was dat anders. De leverancier bouwde toen de achterliggende architectuur  van de grond af opnieuw op waardoor er een uitgebreide migratie nodig was. De leverancier stelt dat dit bij deze release niet het geval is.

O'Neill

IBM noemt als belangrijkste verbeterpunten de mogelijkheid om beslissingsnetwerken op te zetten om kwesties te bespreken, inzichten uit te wisselen en beslissingen af te stemmen. Volgens IBM kan de reikwijdte en impact van informatie en inzichten vergroot worden door informatiehubs en -netwerken op te zetten die gebruikers, afdelingen, vestigingen en hele divisies omvatten.

De eerste gebruiker van de software in de Benelux is sportkledingfabrikant O'Neill Europe.

Geen Cognos 9

Er bestaat geen Cognos 9. Het productaanbod van Cognos is afstemd op productversies van andere door IBM overgenomen bi-leveranciers zoals SPSS. Die leverancier had al een versie 9 in het portfolio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-11T09:47:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.