Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Information Builders versimpelt analyse big data

Analyse

Leverancier van business intelligence-software Information Builders gaat het potentieel van big data beter benutten door toevoeging van analyse-functionaliteit aan zijn WebFocus bi-platform.

Information Builders introduceert nieuwe functionaliteit voor de analyse van grote datasets, vooral met het oog op het analyseren van informatie uit socialmediakanalen. Een probleem daarbij was tot nu toe de combinatie van de fijnmazigheid en hoeveelheid data enerzijds en de complexiteit van de analyse van ongestructureerde tekst anderzijds. Information Builders’ Webfocus bi-platform kan informatie uit sociale kanalen combineren met gegevens uit traditionele crm- en erp-systemen. Het pakket is geheel geïntegreerd in de overige enterprise bi-functies.

Bij search-based analytics zien organisaties zich voor de opgave gesteld om gelijktijdig informatie te analyseren die zowel meerdere formaten als meerdere bronsystemen omspant. Om aan deze nieuwe eisen te voldoen heeft het softwarehuis datarelatie-algoritmen en sentiment-algoritmen toegevoegd aan WebFocus Magnify, het enterprise search-platform. Deze oplossing koppelt content die is gevonden tijdens searches en analyses aan de bronsystemen, waardoor gebruikers in staat zijn om verdere analyses en gedetailleerde probleemoplossing uit te voeren.

Information Builders heeft ook de functionaliteit voor data-visualisatie verder uitgebreid door complexe datasets weer te geven als intuïtieve, interactieve plaatjes. Deze aanvullingen omvatten een robuuste analytische workbench in de WebFocus Visual Discovery-oplossing, plus nieuwe interactieve visualisaties voor diagnostische en tekstanalyses.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-07T13:54:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.