Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SecureLink en Deltion bieden firewall lesprogramma

Het Deltion College, een regionaal opleidingscentrum in Zwolle, gebruikt sinds 2010 de Next Generation Firewall van Palo Alto Networks, die wordt aangeboden door SecureLink. Na twee jaar het product succesvol te hebben gebruikt binnen de school, is het nu ook mogelijk voor studenten van de ict-opleiding van Deltion om hun Palo Alto Networks certificering te halen.

Door de samenwerking van SecureLink en het Deltion College was het mogelijk om een goed lesprogramma te schrijven voor Palo Alto Networks. Deltion College is daarbij het eerste roc in Nederland die dit pakket in het lesprogramma aanbiedt. Deltion College startte afgelopen november met de eerste lessen.

De oplossing van Palo Alto Networks is er een die steeds meer wordt ingezet. Voorheen was het voldoende om op basis van een ip-adres en een tcp- of udp-poortnummer, een beslissing te nemen of verkeer toegestaan of geweigerd moest worden. Tegenwoordig volstaat dit niet meer. Voor studenten biedt de kennis van dit product een toegevoegde waarde in de markt.

SecureLink heeft de desbetreffende 'train the trainer'-cursus verzorgt bij het Deltion College en tevens verschillende Palo Alto Networks appliances geleverd voor in de leslokalen. Tijdens de cursus zijn de betreffende docenten vier dagen getraind door een gecertificeerde Palo Alto Networks trainer van SecureLink. De docenten zijn hierdoor in staat om zelf trainingen in de lessen te verzorgen. De Palo Alto Networks appliances worden ingezet zodat de leerlingen per tweetal daadwerkelijk opdrachten kunnen uitvoeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-10T09:01:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.