Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Carerix met chatmodule van Joboti

Dit artikel delen:
Carerix met chatmodule van Joboti

Carerix, leverancier van recruitment oplossingen voor corporate recruiters en intermediairs, heeft zijn dienstenpakket uitgebreid met een door Joboti ontwikkelde chatmodule voor de HR-markt. Kandidaten kunnen met de virtuele recruitment-assistent Eva laagdrempelig communiceren, terwijl klanten van Carerix profiteren van de verrijkte kandidaatprofielen die hiermee worden opgebouwd.

Joboti is een jong bedrijf dat een jaar geleden begon met het ontwikkelen van virtuele chatmodules voor de HR-branche op basis van AI (Artificiële Intelligentie). Oprichters Luuk van Neerven en Stephan Kockelkoren zijn hiermee de eersten in Nederland die zich toeleggen op het aanbieden van robotisering in de recruitmentsector met een virtuele recruitment-assistente. De volledig geautomatiseerde chatmodule neemt een aantal eenvoudige processen in het recruitmenttraject over die zowel voor recruiters als kandidaten van toegevoegde waarde zijn. Zo kan Eva recruiters helpen bij het in kaart brengen van een kandidaatprofiel, bij de voorselectie van kandidaten of het opnieuw benaderen van kandidaten uit de talent-pool. De interactie met de kandidaten vergroot de betrokkenheid en zorgt ervoor dat recruiters efficiënter kunnen werken door eenvoudig overzicht in verzamelde en gestructureerde data.

Laagdrempelig
De chatmodule van Joboti is volledig geïntegreerd in het Carerix-platform. Alle gegevens die via de chat worden verzameld, worden direct in het ATS (Application Tracking System) van Carerix opgeslagen. Van Neerven: “Gebruikers van Carerix kunnen hierdoor meer gegevens verzamelen van kandidaten, hetgeen leidt tot rijkere kandidaatprofielen. Van de 100 bezoekers op een vacaturesite solliciteren er uiteindelijk maar twee of drie daadwerkelijk. De overige 97 procent is tijdens dat eerste bezoek vooral op zoek naar informatie. Eva gaat ook met deze kandidaten het gesprek aan.”

“Uit het gebruik van Eva blijkt tevens dat een derde van alle bezoeken aan een vacaturesite buiten de reguliere kantoortijden plaatsvindt”, stelt Luuk van Neerven. “Kandidaten kunnen op een laagdrempelige manier 24/7 vragen stellen aan Eva zonder dat ze meteen met een fysieke medewerker in gesprek moeten.”

Direct aan de slag
Alle gegevens die aan de hand van dat eerste gesprek worden verzameld, worden direct opgeslagen in het kandidaatprofiel waarmee een recruiter meteen aan de slag kan. Van Neerven: “Eva verhoogt niet alleen de candidate experience maar zorgt voor een betere band tussen bedrijf en kandidaat. Zo kan Eva een kandidaat die woont in Utrecht maar werk zoekt in Amsterdam, aan de hand van het kandidaatprofiel een gericht voorstel doen.” Joboti is erg blij met de samenwerking met Carerix. Van Neerven: “Carerix gelooft in innovatie en biedt ons als jonge start-up een platform om samen recruitmentprocessen te optimaliseren.”

“We zijn erg blij met deze innovatieve speler binnen ons platform”, aldus Reinald Snik (CEO Carerix). “Artificiële Intelligentie zal het recruitment vak doen veranderen. Het biedt veel mogelijkheden en dat onderzoeken wij graag middels innovatieve start-ups als Joboti. De chatbot heeft zich nu al bewezen en wordt bij onze pilot klanten veelvuldig gebruikt. Een groot deel van de bezoekers, 36 procent, chat buiten kantooruren en krijgt op deze tijdstippen direct vragen beantwoord. Onze pilot klant Octas was met hun virtuele recruitment assistent Eva dit jaar zelfs genomineerd voor de Werf& awards; hét event over impactvolle arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-25T14:30:00.000Z Carerix
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.