Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Verzeker je voor de gevaren van cyberaanvallen

De tijd dat je alleen een auto- of een brommerverzekering af kunt sluiten, is al lang geweest.

Ook het aanbod aan verzekeringen dat Diks je kan bieden is met de jaren sterk gegroeid. Mooi voorbeeld is wel de cyberverzekering die je zowel zakelijk als particulier af kunt sluiten. En dat is een verzekering die je eigenlijk standaard af zou moeten sluiten.

Cybercriminaliteit zal alleen maar toenemen

De gevaren blijven namelijk, de technologische ontwikkeling staat niet stil en de aanvallen van cybercriminelen worden steeds sterker. Zaak je daarvoor te verzekeren. Sluit je een dergelijke verzekering af, dan krijg je hulp mocht je slachtoffer geworden zijn van cybercriminaliteit. Er zijn verschillende vormen van cybercriminaliteit en ondertussen zitten de criminelen niet stil. Nu al zijn virussen aan de orde van de dag, kent iedereen  tegenwoordig malware, phishing en ransomware. Het zijn zaken waar ook jij ongewild mee in aanraking kunt komen. Omdat het digitale verkeer blijft groeien, zal de cybercriminaliteit ook blijven groeien.

Ook alle inwonende gezinsleden zijn verzekerd

Bij specialist Diks kun je kiezen voor de CyberCarePolis. Sluit je een dergelijke verzekering, dan geldt die voor alle inwonende gezinsleden. Je verzekering helpt je in dit geval als er sprake is van identiteitsfraude, cyberafpersing, inbreuk op je privacy, reputatieschade en verlies van geld op je spaarrekening.  Bij identiteitsfraude wordt je identiteit misbruikt, bijvoorbeeld bij het bestellen van goederen.  Is er sprake van cyberafpersing, dan hebben cybercriminelen jouw bestanden versleuteld en niet langer toegankelijk.

Phishing: zomaar geld van je bankrekening verdwenen

Als er gesproken wordt over een inbreuk op de privacy, dan wordt gedoeld op verlies, diefstal en beschadiging van persoonsgegevens. Phishing kan ervoor zorgen dat er geld van je bankrekening gehaald wordt. De verzekering biedt ook dekking als er gefraudeerd is met de bankpas en de creditcard. Van reputatieschade is sprake als je naam opzettelijk wordt aangetast als gevolg van bijvoorbeeld online geplaatste negatieve berichten, beledigingen en gegevens die privacygevoelig zijn.

Eigen risico en wereldwijde dekking

Sluit je een cyberverzekering af, dan krijg je onder meer hulpverlening, computerhulp, onderzoekskosten  naar de oorzaak, de omvang van het incident en schade als gevolg van verlies van geld. Sluit je als particulier een cyberverzekering, dan krijg je wel te maken met een eigen risico. De dekking die je krijgt is wereldwijd en je bent in principe voor 50.000 euro verzekerd per gebeurtenis en voor maximaal 100.000 euro per jaar. De verzekering biedt geen dekking als de schade met opzet veroorzaakt wordt en als er sprake is  is van fraude. Ook als de schade is ontstaan vanwege het gebruik van illegale data biedt de verzekering geen soelaas.

Zo goed als alle andere verzekeringsvormen

Diks gaat met de tijd mee en de cyberverzekering is daar een mooi voorbeeld van. Gezien de technologische ontwikkelingen is de keuze voor deze verzekering een logische. Want ook de cybercriminelen blijven zich (helaas) ontwikkelen. Bij de verzekeringsspecialist kun je behalve voor de cyberverzekering terecht voor zo goed als alle andere verzekeringsvormen. De dekking is steeds uitstekend en de premies verrassend laag. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-07T12:23:49.000Z 24 webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.