Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Virtual Private Cloud van Interconnect

Interconnect introduceert vandaag haar nieuwe cloud service: Virtual Private Cloud. Deze Infrastructure as a Service (IaaS) combineert de flexibiliteit en schaalbaarheid van een public cloud met de bescherming en controle van eigen hardware. Interconnect wil organisaties zo de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van cloud computing, zonder in te leveren op de veiligheid van hun data.

De essentie van Virtual Private Cloud is een afgeschermde bundel resources op het gevirtualiseerde hosting platform van Interconnect. Gebruikers kunnen met deze resources zelf servers creëren en configureren via een online portal. Wanneer een server niet meer nodig is, worden de resources weer vrijgegeven om elders ingezet te worden. Uiteraard kan ook de totale hoeveelheid resources in de cloud eenvoudig worden aangepast.

Waarin Virtual Private Cloud zich onderscheidt van een publieke cloud is veiligheid, aldus de leverancier. Iedere Virtual Private Cloud vormt een afgesloten entiteit met een unieke internet gateway en eigen IP-adressen. In deze gateway wordt het toegangsbeleid van de organisatie op maat vormgegeven. Servers en data in de Virtual Private Cloud zijn uitsluitend bereikbaar voor bezoekers die aan het toegangsbeleid voldoen. Door als gateway dedicated hardware in te zetten wordt zelfs de invloed van andere gebruikers uitgesloten.

Het cloud-platform wordt gehost in de eigen datacenterruimtes van Interconnect. Opslag van bedrijfsdata vindt daarom uitsluitend plaats binnen Nederland. De hosted infrastructuur kan ook worden gecombineerd met vpn- en private wan-oplossingen van Interconnect voor een veilige verbinding van werkplek tot server.

Een Virtual Private Cloud is al inzetbaar voor het virtualiseren van enkele servers en kan bijna eindeloos worden opgeschaald. Voor veelgebruikte installaties kunnen server-templates worden gemaakt. Met enkele muisklikken kan de beheerder een nieuwe server uitrollen. Door dit alles wordt de Virtual Private Cloud een volwaardig alternatief op het eigen serverpark.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.