Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Application streaming met Media Library

Met het uitbrengen van de CloudController Media Library (CCML) breidt InContinuum Software haar Cloud Management platform CloudController uit met on-demand SaaS en PaaS functionaliteit. Hiermee wordt het voor een Cloud Service Provider mogelijk om een dienst te realiseren waarbij de gebruiker de mogelijkheid heeft om een Virtueel Systeem te bestellen inclusief de gewenste applicaties. Deze applicaties zijn voor de gebruiker direct beschikbaar

CCML maakt gebruik van Cloud-paging technology dat het mogelijk maakt applicaties te ‘streamen’ naar virtuele en fysieke systemen. Een applicatie draait in dat geval op een systeem zonder dat het daadwerkelijk geïnstalleerd is. Op deze manier is het eenvoudig applicaties direct beschikbaar te maken op systemen overal in een cloud via de aanwezige netwerken.

Cloud service providers kunnen hierdoor eenvoudig hun IaaS, SaaS en PaaS diensten als een geïntegreerde dienst aanbieden. Ook kan CCML gebruikt worden om een stand-alone SaaS dienstverlening op te zetten door deze unieke manier van software distributie.

Voor bedrijven en organisaties geeft CCML de mogelijkheid hun software beheer geheel anders in te richten. Hierbij kunnen kostenbesparingen gerealiseerd worden. Tegelijkertijd wordt de dienstverlening voor de gebruiker veel flexibeler. Op elk willekeurig fysiek of virtueel systeem kan de gebruiker zijn eigen specifieke applicatieomgeving gebruiken. Deze wordt namelijk beschikbaar voor gebruik zodra hij ingelogd is.

CCML is een module van het CloudController-platform. CloudController is een ‘Cloud Automation Engine’ dat de business process, back office en virtualisatie management workflows automatiseert. Hiermee kan cloud-dienstverlening (IaaS, SaaS en PaaS ) operationeel zoveel mogelijk 'hands-free' uitgevoerd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.