Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Topografische basiskaart in nieuw jasje

De nieuwe vormgeving van de topografische basiskaart is ook doorgevoerd in de Nederlandse versie (Rijksdriehoekstelsel). Sinds begin 2012 stelt Esri Nederland diverse Nederlandse basiskaarten beschikbaar, één daarvan is de topografische basiskaart. De kaarten zijn kosteloos beschikbaar en dekken heel Nederland. Onlangs lanceerde Esri voor de wereldwijde topografische kaart al een nieuwe opmaak. Esri Nederland heeft dezelfde opmaak nu ook doorgevoerd voor de topografische basiskaart in het Rijksdriehoekstelsel.

Gebruikers van de kaart hebben het afgelopen jaar veel waardevolle feedback gegeven. Met het doorvoeren van de nieuwe opmaak en diverse verbeteringen wordt invulling gegeven aan de wensen van de gebruikers. De kaart is beter leesbaar, vooral de straatnamen, en is dankzij het kleurgebruik nu nog beter geschikt om eigen data over heen te leggen.

De topografische basiskaart biedt de meest gedetailleerde topografische weergave van ons land, dankzij gebruikte bronnen, zoals de BAG, GBKN, TOP10NL en het DTB. Met ruim vier miljoen bevragingen per maand is de populariteit van de kaart wel bewezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-28T15:22:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.