Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Logistieke informatie in ArcGIS Online

De cloudomgeving van Esri, ArcGIS Online, biedt nu ook informatie voor onder meer routering en verkeersinformatie. De lagen zijn beschikbaar voor gebruikers van een ArcGIS Online-abonnement.

Een kaart kan veel informatie geven als je wilt weten hoe je ergens kunt komen. Maar wat als je de snelste manier wilt weten om er te komen? Het is vaak onmogelijk om de meest efficiënte route te kiezen door gewoon naar een kaart te kijken. Helemaal als je meerdere locaties wilt bezoeken. In plaats daarvan kan je een netwerkanalyse uitvoeren om de beste route te vinden. Bijvoorbeeld: wat is de snelste manier om van punt A naar B te reizen gezien de huidige verkeerssituatie? Welke ambulances zijn momenteel het dichtst bij een incident? Hoe kan ik zo efficiënt mogelijk mijn bestelwagens inzetten om levertijd en transportkosten te minimaliseren? Met behulp van Network Analysis Services zijn dit soort complexe routing-vraagstukken te analyseren en zijn organisaties in staat om goede strategische beslissingen te nemen.

Naast routering is met de decemberrelease van ArcGIS Online ook nieuwe content beschikbaar gekomen, waaronder live verkeersinformatie. De World Traffic Service is een wereldwijde dynamische kaartdienst met mogelijkheden voor het visualiseren van snelheid van het verkeer ten opzichte van verwachte gemiddelde snelheden. Ook zijn verkeersincidenten te visualiseren en te raadplegen. De verkeersgegevens worden elke vijf minuten bijgewerkt.

De World Traffic Service en Network Analysis Services API zijn beschikbaar voor gebruikers van een ArcGIS Online organisatie-abonnement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-10T09:59:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.