Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veilig wisselen tussen digitale zorgwerkplekken

In de zorg en in ziekenhuizen in het bijzonder dienen artsen en verpleegkundigen in het kader van onder meer de NEN 7510-normering te werken met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Het ambulante karakter van dit werk zorgt ervoor dat het personeel vaak veel tijd kwijt is, minstens tien tot vijftien minuten per dag, aan het inloggen en opstarten van de juiste applicaties, zoals ZIS of epd. Ze wisselen immers regelmatig van (pc-)werkplek.

Om te voorkomen dat het werk hieronder lijdt laten veel medewerkers hun digitale werkomgeving vaak gewoon openstaan. Hiermee komt echter de beveiliging van hun gegevens en die van de patiënt in het gedrang. Dankzij de integratie van Imprivata OneSign in de Universal Desktops van Igel Technology behoort dit probleem tot de verleden tijd.

Igel en Imprivata hebben gezamenlijk een snelle, veilige en volledig uitwisselbare werkplek ontwikkeld die op elke locatie te gebruiken is. Ze presenteren deze oplossing tijdens de vakbeurs Zorg & ICT. Dankzij de integratie van Imprivata OneSign in de Igel Universal Desktops is supersnel in- en uitloggen slechts een kwestie van een pasje langs een paslezer halen, gebruikersnamen en wachtwoorden zijn niet meer nodig. In minder dan tien seconden logt een arts of verpleegkundige in zijn gepersonaliseerde Windows-werkomgeving in en krijgt direct toegang tot alle noodzakelijke (zorg)applicaties. Door het inlogproces te versnellen wordt tegelijkertijd de beveiliging van de data sterk verbeterd.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.