Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Taken beheren met Maia van eResults

Maia is een online tool waarmee je (in teamverband of alleen) zowel kleine taken als langdurige projecten kunt beheren. Ook kun je in Maia uren schrijven, waarbij Maia via real-time rapportages direct inzicht in de resultaten geeft. Maia onderscheidt zich van andere aanbieders doordat het volledig gericht is op kleine teams, de combinatie van taken, projecten en uren in één pakket en de gebruiksvreindelijkheid.

Door de gebruiksvriendelijke inrichting van eResults' Maia kan een nieuwe gebruiker binnen enkele minuten aan de slag met het product. In Maia kun je taken, project, cliënten en urendeclaraties invoeren aan de hand waarvan het automatisch real-time rapportages genereerd.

De basis van Maia zijn de taken. Per taak kan desgewenst één of meerdere betrokkenen worden gekoppeld en notities, documenten, urenbudgetten en deadlines worden toegevoegd. Ook kun je een taak onderbrengen in een project, maar dit is niet verplicht.  Bij ieder project kan een overkoepelend urenbudget worden ingesteld en vind je real-time informatie op projectniveau. In de cliëntkaarten werkt dit evenzo.

Binnen Maia kun je eenvoudig uren schrijven. Doordat alle activiteiten al bekend zijn, hoef je enkel de gewenste taak/project op te zoeken (via enkele klikken) en je uren te noteren die vervolgens overzichtelijk worden weergegeven. Alle informatie van cliënten, taken, projecten en uren worden door Maia automatisch samengevoegd in overzichtelijke rapportages die overal waar relevant in Maia te vinden zijn. Verder zijn overal in Maia zoek- en filtermogelijkheden aangebracht, zodat je op een intuïtieve manier snel de gewenste informatie kunt vinden.
Binnen Maia is het desgewenst mogelijk om rollen toe te kennen aan gebruikers en taken en urendeclaraties te beoordelen, zodat de teamhiërarchie ook in Maia werkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Doet MS Project niet hetzelfde?

@NumoQuest: Leuk dat je reageert.

Om in te gaan op je opmerking: MS Project is gericht op het managen van (vooral) grotere projecten. Maia is een teammanager voor kleinere bedrijven of teams. Dit houdt in dat je binnen Maia zowel hele kleine taken als grote projecten kunt beheren; alles wat je tegenkomt in je dagelijkse bedrijfsvoering. Vervolgens kunnen de teamleden in Maia direct hun tijd schrijven, waardoor real-time rapportages ontstaan over het functioneren van het team/bedrijf (waar gaan je uren nu in zitten?). Die rapportages kunnen ook direct worden gebruikt als factuurspecificaties, waardoor je binnen Maia alles van het aannemen van een opdracht tot aan de facturatie ervan kunt regelen (het factureren zelf doe je buiten Maia).

Kortom, met Maia manage je niet alleen projecten, maar de complete communicatie van je team/bedrijf. Dat maakt Maia met name erg geschikt voor kleinere bedrijven/organisaties (naar ons idee tot zo’n 20 man, maar daarin ben je uiteraard vrij).

Tot slot is Maia nog eens fors goedkoper. Volgens de website van MS Project kost de goedkoopste variant omgerekend goed 25 Euro per gebruiker per maand. Bij Maia heb je de keuze tussen een gratis en betaalde versie die 9 Euro per gebruiker per maand is.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-24T14:30:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.