Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

i3 groep biedt disaster RaaS met Flex ON

Met de introductie van de nieuwste Flex ON dienst genaamd Flex ON Disaster Recovery biedt i3 groep organisaties in Nederland de mogelijkheid om op een betaalbare en efficiënte wijze hun disaster recovery-strategie in te richten.

De i3-dienst Flex ON verzorgt de replicatie van een lokale virtuele infrastructuur naar een Nederlands datacenter. Vanuit hier kan in geval van calamiteiten de omgeving binnen enkele minuten weer in de lucht zijn. Hierdoor kan de Iict-afdeling direct starten met het herstellen van de dienstverlening. Organisaties hoeven door het cloud model (DRaaS) niet langer te investeren in een eigen tweede datacenter of fysieke uitwijklocatie, maar betalen enkel voor de gebruikte recources. Zo kunnen de primaire en ondersteunende bedrijfsprocessen in stand blijven tijdens grootschalige calamiteiten.

i3 groep verzorgt behalve regelmatige testen van de recovery en het dagelijks technisch beheer ook ondersteuning in menskracht en kennis bij de wederopbouw van de infrastructuur. Een belangrijke optie in de dienst is de mogelijkheid tot het gebruik maken van een Disaster Control Room vanuit het pand van i3 groep. Bij een grootschalige calamiteit kan het zo zijn dat ook de werkplek van de ict-afdeling onbereikbaar is geworden: i3 groep verzorgt in Vianen een tijdelijke werkplek met directe verbindingen naar de uitwijkomgeving en de benodigde personele ondersteuning en kennis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.