Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Leiden krijgt single sign on voor SaaS

Medewerkers van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude, Servicepunt71 en Holland Rijnland kunnen vanaf nu eenvoudiger inloggen bij SaaS-applicaties voor e-mail, inkoop en HRM. MatrixMind hielp bij het inrichten van deze single sign-on-procedure.

Medewerkers van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude, Servicepunt71 en Holland Rijnland kunnen vanaf nu eenvoudiger inloggen bij SaaS-applicaties voor e-mail, inkoop en HRM. MatrixMind hielp bij het inrichten van deze single sign-on-procedure.

De gemeenten hebben ervoor gekozen zo veel mogelijk gebruik te maken van software as a service-applicaties (SaaS). Dit biedt ontzorging op het gebied van updates en bereidt de gemeenten voor op een uiteindelijke volledige overgang naar de cloud. Iedere SaaS-applicatie heeft zijn eigen specifieke inlogprocedure. Dat is zowel voor gebruikers als beheerders een ongewenste situatie. Daarom werd besloten een single sign-on voor zo veel mogelijk SaaS-applicaties in te stellen. Dit biedt ook extra zekerheid wanneer medewerkers uit dienst treden bij een van de gemeenten. Zij worden dan automatisch bij de applicaties uitgeschreven. Een veilig idee bij applicaties waarin gevoelige gegevens worden verwerkt.

Geen wildgroei aan wachtwoorden meer

"De gemeenten hebben honderden verschillende applicaties. Daarbij zorgt de koppeling tussen de applicaties voor extra complexiteit," vertelt Mark Kievith, programmamanager bij Servicepunt71, dat onder meer ICT-dienstverlening voor de vier gemeenten en Holland Rijnland verzorgt. MatrixMind kwam met een goed uitgewerkt antwoord op deze uitdagingen. In een paar weken tijd hebben we de single sign-on voor verschillende grote applicaties geregeld,. Daarnaast zijn ook de nodige verbindingen gerealiseerd. Gebruikers kunnen nu op een veilige manier eenmalig inloggen, waarbij ze toegang kunnen krijgen tot deze applicaties. Dat biedt zowel voor gebruikers als voor ons enorme voordelen."

Modernisering ICT-landschap

Een volgende stap op weg naar veilig en eenvoudig identiteitsbeheer is multifactor-authenticatie, ofwel de mogelijkheid om een extra factor in te bouwen om in te loggen, bijvoorbeeld sms. De komende tijd zullen zo veel mogelijk SaaS-pakketten worden aangepast voor single sign-on. "Samen met de experts van MatrixMind realiseren we zo een modernisering van het ICT-landschap waar alle gebruikers voordeel bij hebben", aldus Mark Kievith van Servicepunt71.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-30T09:32:47.000Z MatrixMind
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.