Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Xebia Group eerste Alibaba Cloud partner Benelux

Alibaba Cloud heeft Xebia Group aangesteld als consultancy- en trainingspartner in de Benelux. Beide bedrijven hebben een overeenkomst getekend om gezamenlijk organisaties te helpen bij de inzet van de diensten van Alibaba Cloud binnen hun digitale transformatie en internationale groei.

Met dit partnership hebben organisaties in de Benelux nu toegang tot één van de grootste cloud platformen ter wereld. In de afgelopen periode heeft Xebia Group een eigen groep van Alibaba Cloud Specialisten opgebouwd, inclusief de eerste Alibaba Cloud Most Valuable Professional (MVP) in de Benelux; Léon Rodenburg.

“Alibaba Cloud biedt technologie-oplossingen met schaal en betrouwbaarheid van wereldklasse, elke dag zijn honderden miljoenen gebruikers actief binnen ons ecosysteem. Door het partnership met Xebia, is Alibaba Cloud in staat om onze toonaangevende oplossingen en mogelijkheden beschikbaar te stellen aan enterprises en startups in de Benelux. Klanten vanuit alle bedrijfssectoren kunnen nu putten uit de uitgebreide ervaring van Alibaba Group binnen vrijwel elke branche, van e-commerce, fintech, logistiek tot media & entertainment, om hiermee hun business lokaal op te schalen in Europa en Azië,’ zegt Kevin Liu, General Manager, Alibaba Cloud France, Benelux en Zuid-Afrika.

Oplossingen voor strategische uitdagingen van enterprise organisaties

De partnership tussen Alibaba Cloud en Xebia richt zich in eerste instantie op de volgende drie strategische thema’s:

1.     Go China/Azië-strategie

2.     Multi-Cloud en Cloud Native Strategie

3.     Digitale Transformatie in Retail, Industrie en Fintech

·      Go China/Azië-strategie: Organisaties die succesvol willen zijn in China moeten hun wereldwijde IT-strategie aanpassen en maatregelen implementeren om met cross-border connectiviteitsuitdagingen om te kunnen gaan. De beste manier om in China succesvol te zijn is door software op een cloudplatform als Alibaba Cloud te laten draaien. Alibaba’s Content Delivery Network (CDN) levert klanten wereldwijd diensten om enorme hoeveelheden data te verwerken met minimale vertraging, zogenaamde low-latency.

·      Multi-Cloud en Cloud Native Strategie: Voor organisaties die meerdere cloudplatformen gebruiken is het logisch om Alibaba Cloud toe te voegen aan de mix. Naast een kostenvoordeel, levert Alibaba Cloud een stabiel en uitgebreid platform met enorme schaalbaarheid. Alibaba Cloud heeft ook een rijke ervaring met het ontwikkelen van zowel cloud-gebaseerde hyperscale applicaties als eigen applicaties voor Alibaba Group en honderdduizenden enterprise organisaties en internetbedrijven.  

Het grootste e-commerce evenement ter wereld, welke bekend staat als Singles Day, draait volledig op Alibaba Cloud. Tijdens deze dag bestellen gebruikers meer dan 1 miljard bestellingen met een verkoopwaarde van meer dan 31 miljard USD. De diensten van Alibaba Cloud zijn ontwikkeld om bescherming te bieden tegen cyberaanvallen en bieden uitstekende beveiliging van bedrijfskritische gegevens en online transacties

Anti-DDoS Pro, Web Application Firewall (WAF) en Server Guard beschermen gebruikers tegen massale DDos aanvallen en bieden de mogelijkheid om netwerken geïsoleerd in een VPC-beveiligde omgeving op te zetten.

·      Digitale Transformatie: De veelheid aan innovatieve oplossingen binnen Alibaba Cloud bieden organisaties binnen elke branche een solide basis voor groei van organisaties terwijl de operationele kosten tot een minimum beperkt blijven. Een aantal voorbeelden van branche-specifieke oplossingen is onder meer:

  1. Luchtvaart: gate planning en optimalisatie van luchtverkeersleiding;
  2. Retail: AI-diensten voor supply chain & klantenservice en tools voor hypergepersonaliseerde marketing;
  3. Energie: AI-diensten voor het distribueren van energie;
  4. Financiële dienstverlening: AI-diensten tegen fraude
  5. Gezondheidszorg: AI-diensten om diagnoses te stellen

Naast deze specifieke oplossingen kunnen gebruikers van Alibaba Cloud ook gebruikmaken van het volledige ecosysteem binnen de Alibaba Group. Denk hierbij aan de diensten van betalingsdienstverlener Ant Financial, logistiek bedrijf Cainiao en e-commerce organisatie Tmall.

De lokale community opbouwen

De afgelopen periode hebben Alibaba en Xebia Group gezamenlijk al diverse organisaties geholpen. Om de toegevoegde waarde van Alibaba Cloud zowel binnen als buiten China te demonstreren hebben beide organisaties daarnaast gezamenlijk diverse evenementen georganiseerd, inclusief meetups, trainingssessies en China-gerelateerde business seminars.

“We zijn verheugd om met dit partnership de relatie met Alibaba nog verder te verstevigen en onze klanten kennis te laten maken met de kracht van de geboden technologie,” vertelt Guido van den Boom, Partner bij Xebia’s Digitale Transformatie unit. “Gezamenlijk streven we ernaar om organisaties toegang tot de Chinese markt en de innovatieve technologie van Alibaba Cloud te bieden. Met deze partnership bieden we een unieke combinatie van de meest uitgebreide ervaring met zakendoen in China, vaardigheid met de laatste technologie en branche-specifieke kennis.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-17T10:29:01.000Z Xebia Group BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.