Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Topgeschenken Nederland migreert naar Google Cloud met Fullstaq

Online retailer Topgeschenken Nederland heeft cloud-native IT-dienstverlener Fullstaq in de arm genomen om de Google Cloud-ambities waar te maken. De Fullstaq engineers helpen het team van Topgeschenken Nederland bij het ontwerpen en implementeren van het platform en de softwarearchitectuur. Een essentiële stap voor de organisatie om sneller in te kunnen spelen op de marktbehoeften en de piekbelastingen in de seizoenen.

Schaalbaar en kostenefficiënt platform

Topgeschenken Nederland wil makkelijker en sneller kunnen innoveren met software. Daarom is er gekozen voor de combinatie van Google Cloud met containers en Kubernetes: een solide basis om de vier webshops (Topgeschenken.nl, Topbloemen.nl, Topfruit.nl en Toptaarten.nl) toekomstbestendig te maken. Zo stelt het Google Cloud Platform (GCP) de organisatie in staat om eenvoudig capaciteit uit te breiden bij veel webverkeer en snel nieuwe applicaties in gebruik te nemen. Dit is een belangrijke stap om sneller in te spelen op de wensen en vragen vanuit de markt en een gebruiksvriendelijke omgeving voor bezoekers te waarborgen. Schaalbaarheid op het juiste moment is daarbij van essentieel belang. 

“Door de seizoenspieken en grote stijging in het webverkeer rond feestdagen, zoals Moederdag en Valentijnsdag, is er behoefte aan een schaalbaar, stabiel en flexibel platform. Ook tijdens extra zware load - zonder dat het de oplevering van nieuwe features tegenhoudt,” vertelt IT-manager Christian van Dulmen van Topgeschenken Nederland. “De keuze om Kubernetes op het Google Cloud Platform in te richten was snel gemaakt. Het platform stelt ons in staat om op te schalen wanneer het nodig is, wat het ook uiterst kostenefficiënt maakt. Daarbij biedt het platform enorm veel mogelijkheden en opties. De eenvoudige adoptie met onze eigen technische omgeving was ook nog een belangrijke factor.” 

Vier webshops in zes maanden naar Google Cloud

Topgeschenken Nederland is een ambitieuze e-commerce speler: binnen zes maanden moeten alle webshops volledig gemigreerd zijn naar het Google Cloud Platform. De keuze viel op Fullstaq, die opviel door de projectaanpak, als partner voor dit traject. “Gedreven door duidelijke (tussentijdse) doelen en heldere afspraken werken we samen met Fullstaq naar een optimale omgeving voor de software van Topgeschenken Nederland. Fullstaq heeft hiervoor de juiste kennis in huis en verzorgt ook de trainingen van onze developers en beheerders, zodat we zelf direct effectief aan de slag kunnen met het Kubernetes platform.”

Volledige flexibiliteit met Skilled Teams

Topgeschenken Nederland kiest voor de Skilled Teams service van Fullstaq. “Hierdoor versnellen we onze cloudmigratie en profiteren we optimaal van de vakkennis van de Fullstaq engineers,” aldus Van Dulmen. Skilled Teams is een agile projectaanpak met volledige flexibiliteit: van roadmap tot architectuur en van benodigde skills tot teamsamenstelling. 

Gerrit Tamboer, mede-oprichter van Fullstaq, legt uit: “De Skilled Teams-aanpak stelt ons in staat om van begin tot eind samen te werken met behoud van agility. We staren ons niet blind op een roadmap van maanden geleden, maar we leren continu en sturen bij zodat we onze doelen binnen de tijd en het budget bereiken.”

Explosieve groei voor e-commerce concepten 

Fullstaq heeft ruime ervaring met webprotocollen en cloudmigratie bij e-commerce en high-traffic platforms. Grote organisaties zoals Bol.com, VidaXL, Beslist.nl, Jumbo en Albert Heijn vertrouwen al op de kennis van Fullstaq om hun groei te stimuleren. Fullstaq helpt organisaties als Topgeschenken Nederland met een stabiele omgeving om de explosieve groei van ambitieuze e-commerce concepten te realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-07T10:05:03.000Z Fullstaq


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.