Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wereldwijd remote werken, wordt haalbaar voor iedereen

Dit artikel delen:

Nadat Joeri Nanov een maand met de fiets als afstandswerker door Europa heeft gereisd, besloot hij een platform op te starten waar men de beste hotels en hostels kan vinden om vanuit te werken. ‘Er zijn zoveel coole en geschikte locaties voor werken op afstand, ze zijn alleen heel erg moeilijk te vinden.’

Nadat Joeri Nanov een maand met de fiets als afstandswerker door Europa heeft gereisd, besloot hij een platform op te starten waar men de beste hotels en hostels kan vinden om vanuit te werken. ‘Er zijn zoveel coole en geschikte locaties voor werken op afstand, ze zijn alleen heel erg moeilijk te vinden.’

Tijdens zijn fietstocht stuitte hij telkens op dezelfde problemen. De hotels waar hij verbleef en werkte hadden geen ergonomische werkplekken. De bureau’s in de kamers waren te klein en de stoelen niet verstelbaar. Het internet zorgde voor meer kopzorgen, zo miste hij structureel online meetings doordat de wifi te traag was. Zijn motief om op afstand te werken en te reizen was om nieuwe mensen te leren kennen, echter was het moeilijk om gelijkgestemden te vinden op de locaties waar hij verbleef. De fietstocht van Amsterdam naar Italië was een fantastische ervaring, maar het werken op afstand was minder prettig dan verwacht.

’Ik werkte op te kleine bureaus met slecht internet en voelde me eenzaam tijdens het avondeten.’

Het begin van RemoteDream.com Na speurwerk op verschillende blogs en forums kwam hij erachter dat er wel degelijk een segment hotels en hostels is dat zich specifiek richt op remote workers. Deze locaties waren alleen moeilijk te vinden. Hij besprak dit probleem met zijn vriend Salvatore Tipaldi, met wie hij zijn passie voor reizen deelt. Zo ontstond het idee voor RemoteDream. Dit moet dé plek worden waar gebruikers al die toffe locaties gemakkelijk en snel kunnen vinden en boeken. Uiteindelijk moeten gebruikers via het platform alles kunnen regelen voor het werken op afstand.

 

Ontwikkelingen in de markt

Corona heeft de rol van het kantoor voor eens en voor altijd veranderd. Werknemers hebben meer flexibiliteit in het kiezen van hun werklocatie. Grote techbedrijven als Facebook en Linkedin staan positief tegenover werken op afstand. Dit zorgt weer voor een enorme boost in de vraag naar locaties waar men kan overnachten en werken. Driekwart van de werknemers die op afstand werkt overweegt een 'Workation' volgens een Harris Poll enquête. Aan de andere kant van de markt zijn daar de hotels en hostels die snel inspelen op deze groeiende doelgroep. Zij openen locaties met co-workings, een actieve community en bieden activiteiten aan waar de doelgroep naar vraagt, zoals surf gelegenheden, yoga-lessen, feestjes en netwerkbijeenkomsten.

Hoe helpt RemoteDream de remote worker?

De remote worker kan alle locaties op een overzichtelijke plek vinden. Daarnaast kwalificeert het platform locaties op basis van de kwaliteit van de werkplekken, de kwaliteit van het internet en de aanwezigheid van een community van remote workers. RemoteDream probeert zoveel mogelijk de taal van de gebruikers te spreken. Zo kunnen gebruikers op de website via intuïtieve zoekfilters hun ideale locaties vinden. Een voorbeeld daarvan is het filteren van locaties waar het ‘s winters gemiddeld meer dan 15 graden is. Een ander voorbeeld is een filter om locaties te vinden die zich in de EU tijdzone bevinden. Dit sluit aan bij het beleid van bedrijven als het Amsterdamse Messagebird, dat als regel heeft dat werknemers overal vandaan mogen werken, zolang ze zich in dezelfde tijdzone begeven als het bedrijf. Verder worden reviews over locaties achtergelaten met de vermelding van de functie van de reviewer. Op deze manier kunnen gebruikers gemakkelijk zien of de locatie geschikt is voor een remote worker met een soortgelijke rol. Daarnaast worden er constant inspirerende artikelen gepubliceerd over locaties, ervaringen van andere remote workers en tips voor deze snel opkomende werk- en levensstijl.

’Gebruikers kunnen via een filter locaties vinden die ‘s winters warmer zijn dan 15 graden.’

Voorbeelden van locaties

Een voorbeeld van een locatie die uitermate geschikt is voor het werken op afstand is Live Zoku in Amsterdam. Dit innovatieve hotel concept heeft een comfortabele coworking ruimte waar bezoekers kunnen werken en tegelijkertijd kunnen genieten van heerlijke koffie. Na het werken kunnen bezoekers een drankje gaan drinken op de de rooftopbar. De community manager zorgt voor een hecht gemeenschapsgevoel door een dagelijkse stand-up te organiseren waarin afstandswerkers hun werkzaamheden van die dag kunnen delen.

Een ander voorbeeld van een echte RemoteDream spot is het Draper Startup house of Entrepreneurship in Bali. Het Draper concept onderscheidt zich van andere hotels omdat zij zich specifiek richten op ondernemers. De locaties van Draper hebben allen een aangename coworking met snel internet. Daarnaast worden er geregeld lezingen en workshops gegeven op het gebied van ondernemerschap. Verder worden er altijd activiteiten georganiseerd voor de gasten. De locatie in Bali heeft ook nog eens een heerlijk zwembad en kenmerkt zich door een relaxte sfeer.

De toekomst

Op dit moment is RemoteDream de ideale plek om al die mooie locaties te vinden. Daarnaast is het de plek om geïnspireerd te worden en meer te leren over werken op afstand. Vanaf oktober kunnen locaties ook direct geboekt worden. De volgende stap is het creëren van een wereldwijde remote work community. Daarnaast zien de founders dat het platform in de nabije toekomst ook uitermate geschikt kan zijn voor werkgevers, die hun medewerkers willen belonen of laten werken in het buitenland. Via RemoteDream heeft de werkgever de garantie dat zijn werknemers op plekken terecht komen die aan alle kwaliteitseisen voldoen om goed te kunnen functioneren.

Is het jouw droom om te werken vanuit het buitenland? Bezoek www.RemoteDream.com en vind jouw ultieme locatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-08T19:07:02.000Z RemoteDream


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.