Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

DataCore Software neemt object storage-specialist Caringo over

DataCore Software, een autoriteit op het gebied van software-defined storage, kondigt aan dat het Caringo heeft overgenomen. Hierdoor kan DataCore complete, best-of-breed software-defined storage-oplossingen voor block, file en object aanbieden – van één enkele leverancier. Door de overname krijgt het DataCore-team er ook talent en expertise bij, evenals klanten in belangrijke markten zoals cloud service providers, media en de overheid.

Een goede aanvulling

Caringo, een pionier in de object storage-markt, werd opgericht in 2005 om software te ontwikkelen die de uitdagingen die samenhangen met constante datagroei kunnen oplossen. Hun belangrijkste product, Swarm, biedt een basis voor hyperscale data storage, toegang en analyse op een petabyte-schaal – terwijl data-integriteit wordt gegarandeerd en hardware-afhankelijkheden worden weggenomen. De software-defined oplossingen van Caringo worden nu wereldwijd gebruikt door organisaties zoals BT Television, Department of Defense, Disney Streaming Services, National Institutes of Health (NIH), Argonne National Labs en honderden andere om snelgroeiende datasets efficiënt te beheren.

De overname van Caringo ondersteunt ook de DataCore ONE-visie: de kracht van software-defined storage gebruiken om silo’s te doorbreken, hardware-afhankelijkheden weg te nemen en eenheid te creëren in de storage-industrie, waardoor IT de storage slimmer, effectiever en eenvoudiger kan beheren.

De vele voordelen

Caringo’s productlijn vormt een aanvulling op DataCore’s software-defined storage-portfolio, waaronder: vFilO software, een next-gen gedistribueerde file en object storage virtualisatietechnologie die is ontworpen om bedrijven te helpen bij het organiseren, optimaliseren en beheren van grote hoeveelheden data die zich zowel on-premises als in de cloud bevinden. Ook biedt het voordelen zoals hardware-onafhankelijkheid, flexibiliteit, beschikbaarheid, prestaties en efficiëntie/kostenbesparingen door DataCore SANsymphony-software voor block-based storage.

"In de huidige economische situatie zijn IT-organisaties op zoek naar manieren om geld te besparen. Maar compliance-vereisten, toenemend gebruik van back-up, bedrijfscontinuïteit en de voortdurende groei van data vormen uitdagingen. Object storage kan deze oplossen”, aldus Dave Zabrowski, CEO van DataCore Software. “We zijn verheugd dat we, door onze overname van Caringo, een bewezen, zeer betrouwbare object storage-technologie met een ongeëvenaard scala aan functies kunnen aanbieden aan IT-afdelingen, serviceproviders en overheidsklanten over de hele wereld. We blijven onze DataCore ONE-visie waarmaken met ons productportfolio en we blijven bouwen aan een executive managementteam van wereldklasse waardoor we de best-of-breed software-defined oplossingen kunnen leveren aan onze klanten.”

“Door deze recente overname kan DataCore zijn klanten nog beter helpen en hen de juiste oplossing bieden voor hun technische en zakelijke behoeften, of het nu gaat om block, file, object, of een combinatie”, zegt Scott Sinclair, senior analyst bij ESG. “Bedrijven en IT-organisaties zijn steeds meer gebruik gaan maken van software-defined storage om de flexibiliteit en keuze van de infrastructuur te vergroten en tegelijkertijd de kosten van het efficiënt en veilig beheren van grote hoeveelheden data te verlagen. Deze overname versterkt het portfolio van DataCore en maakt het nog waardevoller voor zijn klanten die deze doelen willen bereiken.”

“De overname van Caringo door DataCore biedt aantrekkelijke use case-voordelen en productsynchronisatie, omdat beide platforms de voordelen bieden van snel herstel, geen downtime en software-defined storage met een hoge doorvoersnelheid die draait op x86 commodity hardware,” aldus Barry Griffiths, Managing Director of NAS UK Ltd, al geruime tijd partner van Caringo en DataCore. “De allerbeste software-oplossingen voor het beheren en archiveren van gestructureerde en ongestructureerde data worden hier samengebracht. Dit is belangrijk omdat een van de grootste uitdagingen waar IT-managers in 2021 wereldwijd mee worden geconfronteerd is hoe je snel groeiende capaciteiten van ongestructureerde block- en filedata eenvoudig kunt verplaatsen in de cloud/objectwereld.”

“IT versnelt de adoptie van software-defined storage-technologieën omdat bewezen is dat dit flexibiliteit, hardware-onafhankelijkheid en efficiëntie biedt. De adoptie van object storage neemt snel toe omdat meer bedrijven op zoek zijn naar kosteneffectieve, veilige en betrouwbare methoden om grote hoeveelheden data te beheren”, zegt Jeff Horing, medeoprichter en managing director bij Insight Partners. “We zijn verheugd dat DataCore de toonaangevende object storage-technologie van Caringo toevoegt aan zijn portfolio, om zo de leverancier te worden met het meest uitgebreide software-defined portfolio in de branche.”

Een succesvol jaar

Het nieuws van de overname volgt op een sterke afsluiting van 2020 voor DataCore. Het bedrijf kreeg er consequent meer dan honderd nieuwe klanten per kwartaal bij en groeide met dubbele cijfers (op jaarbasis) in verkochte capaciteit en klantuitbreiding in het vierde kwartaal. DataCore heeft het afgelopen jaar ook meerdere managers aangenomen, waaronder Kevin Thimble, chief financial officer en Geoff Danheiser, chief people officer.

Het bedrijf heeft ook een nieuw, modern hoofdkantoor geopend in Fort Lauderdale, Florida en een nieuw Research & Development-centrum in Bangalore, India om innovatie te versnellen. DataCore heeft al bijna dertig medewerkers in Bangalore, wat een mooie aanvulling is op de andere R&D-centra in Oost-Europa en Florida. Door de overname van Caringo zal DataCore’s aanwezigheid in Austin – waar Caringo’s hoofdkantoor stond – groter worden. Dit is ook de plek waar nu sales, marketing en R&D-medewerkers van DataCore werken, waar een laboratorium staat en waar ruimte is voor uitbreiding. Dankzij de uitbreiding van het executive team, de toename van geografische middelen en de uitbreiding van het productportfolio kan DataCore de adoptie van software-defined technologieën in 2021 versnellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-02T12:12:32.000Z DataCore


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.